Internetowa agresja.

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gillian » Pn wrz 28, 09 23:03

To nie jest wolność słowa. W większości przypadków nazywa się to chamstwem, bezczelnością i brakiem szacunku.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul » Pn wrz 28, 09 23:04

Wysłannik, jestes ciulem.
Wolnosc Slowa, czy chamstwo. Zachecam do dyskusji.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez box » Pn wrz 28, 09 23:12

ludzie powinni trochę kultury okazać bo nasze społeczeństwo już od pewnego czasu jak mówi moja ssis psycholoszka schodzi na "złą drogę"
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Wysłannik » Pn wrz 28, 09 23:44

kul napisał(a):Wysłannik, jestes ciulem.
Wolnosc Slowa, czy chamstwo. Zachecam do dyskusji.

No przepraszam, ale chyba nie rozumiesz, o co mi chodzi... Twoja postawa przypomina mi tą, którą prezentowała amerykańska telewizja, gdy nazwała naklejanie takich
Obrazek
plakatów "freedom of hate speech"...

A ten artykuł to żaden przypadek. Niedawno odwiedziłem szkołę podstawową, do której kiedyś chodziłem... Ujrzałem tam na ścianie jakiś artykuł, czy jak to nazwać, o przemocy w szkole. Był tam fragment o tzw. "cyber przemocy", w którym jako przykład podano to, że uczeń pisze obraźliwy komentarz na blogu innego ucznia, i że coś takiego może się skończyć karą (a chyba nawet prokuraturą).

No, za przeproszeniem, nie widzicie, co tu się dzieje? Ja rozumiem, chamstwo itd. Ja osobiście wolę, żeby było chamstwo, niż żeby 1984 ziściło się na naszych oczach...
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez kotlet_schabowy » Wt wrz 29, 09 01:26

RyuEX napisał(a):
SolidSimon napisał(a):Nie jestem za kontrolą wolności słowa w necie a za kontrolą bzdur, które wypisuje wielu idiotów.

Dokładnie tak powinno być. Bzdury powinny być usuwane.

Definicja bzdury ? Bo trochę tutaj się mieszamy w temacie. Każdy z nas się zgodzi, że wyzywanie i oczernianie to niski poziom i takie komenty są niepotrzebne (bluzgami zajmują się, np. na forach, automatyczne skrypty). Ale nie wiem do końca, czy niektórzy w tym temacie nie chcieliby rozszerzyć "zakazu" o negatywne komentarze w ogóle.
"Macie nie pisać, że zagrała ciulowo, bo się obrazi i przestanie !". Ludzie, co to za postawa tej siatkarki ? Ja wiem, że to może zaboleć, gdyby mnie "społeczność" internetowa zbeształa, to by mnie gryzło chwilę, no ale takie rzeczy trzeba sobie umieć przetłumaczyć.
. A anonimowość w internecie prędzej czy później i tak zniknie, ludzie będą mieli własne karty z chipami, własne ID, będą poustawiani w bazach danych, a dla hakerów będzie więcej zabawy...

Prędzej zamieszkam w kanałach, niż zgodzę się na coś takiego.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul » Wt wrz 29, 09 09:08

To prosze podaj mi swoja definicje 'Wolność słowa', bo poprzedni post pasowal do poprzedniej Twojej definicji.
Bo jak na razie to przypominasz mi takich 4 panow z Londynu co to nie za bardzo wiedzieli czego chca, ale wiedzieli jak to zdobyc ;)
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 10:14

Jak ktoś mądry kiedyś powiedział:

Jeśli wolność słowa cokolwiek znaczy, to jest to prawo do mówienia innym tego, czego nie chcą słyszeć.

kotlet_schabowy napisał(a):
RyuEX napisał(a):
SolidSimon napisał(a):Nie jestem za kontrolą wolności słowa w necie a za kontrolą bzdur, które wypisuje wielu idiotów.

Dokładnie tak powinno być. Bzdury powinny być usuwane.

Definicja bzdury ? Bo trochę tutaj się mieszamy w temacie. Każdy z nas się zgodzi, że wyzywanie i oczernianie to niski poziom i takie komenty są niepotrzebne (bluzgami zajmują się, np. na forach, automatyczne skrypty). Ale nie wiem do końca, czy niektórzy w tym temacie nie chcieliby rozszerzyć "zakazu" o negatywne komentarze w ogóle.

No właśnie. Nie ma przecież chyba nic złego w tym, żeby ktoś sobie usuwał nieprzychylne komentarze ze swojego bloga czy tam forum. Ale wyobraźcie sobie, że siedzą sobie teraz tacy agenci rządowi przed monitorami i cenzurują w Internecie, co im się żywnie nie podoba... Naprawdę chcielibyście czegoś takiego? :/
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez kul » Wt wrz 29, 09 12:04

Mam taka teorie, im ktos mniej na dany temat wie, tym rzuca wiecej sloganow i opinii innych ludzi, wiec dla mnie rozmowa z Toba na ten temat nie ma sensu, w zwiazku z czym wylaczam sie.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 12:15

kul napisał(a):Mam taka teorie, im ktos mniej na dany temat wie, tym rzuca wiecej sloganow i opinii innych ludzi, wiec dla mnie rozmowa z Toba na ten temat nie ma sensu, w zwiazku z czym wylaczam sie.

A ja mam teorię, że gdy ktoś nie ma żadnych argumentów, to zamiast mówić na temat, atakuje rozmówcę. Już drugi raz mnie obrażasz, choć nie raczysz powiedzieć ani słowa w tej "dyskusji".
Ostatnio edytowano Pt paź 02, 09 00:00 przez Wysłannik, łącznie edytowano 1 raz
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez kul » Wt wrz 29, 09 13:00

Zachecam do przeczytania jeszcze raz co napisalem w poprzednim poscie. Twoj wyniosly ton jest wybitnie nie na miejscu.
Jeszcze tylko 'wypaczone bo inne niz moje', 'moja racja jest najmojsza', co?;)
Naprawde, nie widze sensu rozmawiac z kims kto jedynie kopiuje wypowiedzi innych i nie potrafi przedstawic wlasnych pogladow.
Pozdrowionka.
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 13:38

No dobra, czuję, że muszę coś wyjaśnić, bo chyba niektórze nie zrozumieli, o co mi chodziło...

Tak więc artykuł ten, pod pretekstem zwalczania "cyber przemocy", jest wyrafinowanym atakiem na wolność słowa w Internecie. No powiedzmy sobie szczerze, chamstwo zawsze będzie istniało, czy tego chcecie czy nie (ja nie wiem w ogóle, czy byłoby tak wspaniale, gdyby chamstwo nie istniało). Nawet gdyby te przykłady "agresji", jakie wymieniono w artykule, nigdy nie miały miejsca, to przecież jak by się uparli, to i tak bez problemu znaleźliby jakieś inne. W Internecie przecież cały czas ktoś kogoś wyzywa, a jakoś nikt nie robi z tego powodu afery.

Media takie zjawiska wyolbrzymiają, żeby mieć pretekst do wprowadzenia cenzury. Rozumiecie?
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Snake. » So paź 17, 09 16:22

No właśnie choćby to, że można nazwać kogoś "zapijaczonym, brudnym grubasem".

Nie, to jest już kwestia wychowania.
A zresztą co w tym takiego strasznego, że ktoś kogoś obraził w Internecie? Krzywda komuś się stała czy co?! A że ktoś jest "osobą publiczną" (co to za pojęcie w ogóle...), czy nawet prezydentem, to nagle nie można złego słowa o nim powiedzieć? No bez przesady...

"Osoba publiczna" to taka, która nie kryje się pod pseudonimem i ujawnia swoje nazwisko. Słyszałeś o bezdomnym człowieku, który obraził prezydenta Kaczyńskiego? Został mu wytoczony proces.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik