Saladin01 napisał(a):Odnoszę to do nowego trailera i mogę być pewien że Galvez zdradzi Snake'a. Pewnie będzie bossem biorąc pod uwagę jego rękę ma do tego predyspozycje.
Ja czuję, że Galvez jest agentem Patriotów, wysłanym, żeby namówić Big Bossa do tej akcji. Nie mam pojęcia, o co może dokładnie chodzić, ale mam silne przeczucie, że całe to włączenie się MSF w ten konflikt to kolejna "gierka" Zera i spółki.
Tak w ogóle to jestem całkowicie pewny, że te "nieznane siły", z którymi Big Boss mierzy się w PW, to tajne oddziały Patriotów. To chyba dosyć oczywiste, czyż nie? Patrioci istnieją w PW od 3 lat, nic dziwnego, że udało im się już stworzyć jakąś tajną, supernowoczesną broń (w tym SI). Zapewne będziemy w grze infiltrować jedną z ich tajnych baz (można zobaczyć pomieszczenia, które wyglądają na wnętrzne takiej bazy, w zwiastunie z GC).
W sumie to czy to naprawdę takie dziwne wydaje Wam się, żeby już w 1974 r. istniała sztuczna inteligencja? Mówię teraz jak najbardziej poważnie, w odniesieniu do rzeczywistości. Pierwszy komputer powstał, z tego co wiem, podczas IIWŚ; nie znam się na komputerach, ale czy to tak trudno wyobrazić sobie, żeby w 29 lat technologia ta została rozwinięta do tego stopnia, w jakimi widzimy to w PW...? Moim zdaniem zdecyowanie nie. Kto wie, jakie inne tajne technologie skrywa od tamtego czasu rząd USA...? Pomyślcie tylko, że SR-71 Blackbird (transportuje on Naked Snake'a nad teren Celinojarsku), samolot osiągający prędkość ponad 3 machów, istniał już przed 1964 rokiem. Popatrzcie tylko, jak on wygląda:
...I czy naprawdę dziwi kogoś jeszcze obecność maszyn, jakie widać na najnowszym zwiastunie, w
1974 roku? Co ciekawe, podobno SR-71 to wciąż najszybszy samolot na świecie. Ja tam w to nie wierzę...
Tylko jedna rzecz mi tu nie pasuje: z tego co wiem, to w Outer Heaven, w 1995 roku, Metal Gear TX-55 był niby nową bronią tego typu, pierwszym na świecie kroczącym "czołgiem"; a tu się okazuje, że istniało coś takiego już 21 lat wcześniej?!
Co do Coldmana, to myślę, że będzie on jakimś oficerem (być może nawet szefem) w tej bazie Patriotów; prawie na pewno będzie przeciwnikiem. Zauważcie czerwony trójkąt na jego ubiorze: od razu przypomina mi się symbol piramidy Iluminatów.
Przypuszczam, że to "Big Shell" to właśnie ta tajna baza Patriotów.
Widzałem, że niektórzy wspominają coś tu o Liquidzie... To ciekawe, bo ja nigdzie jeszcze widziałem wzmianki wskazującej na to, żeby występował w tej grze. Czy mógłby ktoś to potwierdzić? Jeśli to prawda, wyjaśniałoby to, dlaczego Liquid mógł tak skutecznie podszyć się pod Millera na Shadow Moses: po prostu znał człowieka. Jedno, co pamiętam, to ten oto wyrwany z kontekstu dialog z gry:
- twój ociec kazał mi naprawić dach i przyciąć trawę
- użyję drabiny by naprawić dach, ale drabina zostanie zabrana gdy będę to robił
- mimo to naprawiaj ten dach
- jest wyżej niż myślisz
- tam jest jadowity wąż. Chcę żebyś się go pozbył
- złapie go i wypuszczę
- to niebezpieczny wąż, zabił tak wielu
- po prostu go wypuszczę
- jeżeli go nie zabijesz, on zabije ciebie
Wygląda to trochę na rozmowę między Big Bossem a którymś z małych Snake'ów... Hm, pamiętam, jak w MGS1 Liquid powiedział o Big Bossie: "He always told me I was inferior"; czyżby miał on już wcześniej kontakt ze swym ojcem? Ale z drugiej strony przecież w tym czasie Snake'i były wychowywane przez Patriotów (Liquid w UK), więc co by on niby nagle miał robić w Ameryce Środkowej...? Nie mniej jednak coś mi mówi, że w grze ujrzymy choć jednego z klonów Big Bossa, a wypuszczenie powyższego dialogu przez Kojimę było takim subtelnym sygnałem dla fanów -- tak samo jak rysunek Big Bossa na plakacie o MGS4 z E3 2005, oraz litery układające się w słowa 'Big Boss' na ulotkach z MGS3 z 2003 roku. Typowa sztuczka Kojimy... Stary dziad staje się przewidywalny.