AMBITNI

O wszystkich projektach Polskich (i nie tylko) fanów.

Moderatorzy: Bizon, Operator, GM

Postprzez SALADYN » Cz lut 05, 09 23:37

Temat biegania w obcasach był już poruszany.
Nie mam zamiaru tłumaczyć po raz kolejny tej kwestii- dla wyjaśnienia powiem że ta niunia kopie pionowo w takich obcasach i nie tylko :)

Sweet :D
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez omengouki » N lut 08, 09 15:24

Wychodzi na to że nie będzie to taki krótki i testowy film jak myślałem :D
Justyna (aktorka) pisze scenariusz i zbiera wszystkie najbardziej kozackie materiały które chce wykorzystać w filmie.
Będzie o Bilderberg`ach (ludziach decydujących o losach świata-naprawdę), będzie nawet wzmianka o fluorze (tak tak, to co jest w paście do zębów).
Jeśli nie wiecie o co chodzi to dowiecie się szokujących wątków o rządach i wojnie.

ID weapons i śledzenie ludzi to plan rządu światowego o którym będzie obszerny materiał.
Dostałem pierwsze zapiski i jestem pod gigantycznym wrażeniem!
Początek filmu będzie niczym opening w MGS4, masa informacji z prawdziwymi materiałami.

Planujemy umieścić akcję parę lat po wydarzeniach z MGS4, po za tym będzie wzmianka o "Dead Cell" i pokażemy losy córki Olgi Gurlukovich.
Film będzie naprawdę mroczny i zimny.

Przydało by się jeszcze paru starszych aktorów.
Szukam wysokiej i szczupłej osoby do roli Psycho Mantis`a- do krótkiego wątku w klimatach poltergeist :D

Pozdrawiam wszystkich, Justyna dołączy do forum niedługo wiec będzie pisała na bieżąco :)
omengouki
Coward Duck

Postprzez omengouki » Śr gru 09, 09 11:35

Witam serdecznie wszystkich fanów MGS:)
Daję linka do wstępnej sesji zdjęciowej która odbyła się przed moja operacją kolana- nie mamy pełnego ekwipunku ponieważ musiałem zbierać pieniądze na implanty itd.
Jak tylko dojdę do siebie to od razu kręcimy.
Ta sesja to tylko przymiarka:)

Udało mi się zdobyć kamizelkę którą ma Snake w MGS4, czekamy jeszcze na uprząż do zjazdów na linie firmy BLACKHAWK (Snake posiada ów taką) :)
Będzie wbijanie się przez okna itd.
Na potrzeby filmu przerobiliśmy materiał szkoleniowy z nowymi systemami CQC oraz DCT.
Będzie na czym zawiesić oko:)

http://img189.imageshack.us/gal.php?g=79619421.jpg

Pozdrowionka
omengouki
Coward Duck

Postprzez Simon » So gru 12, 09 16:23

Nieźle. Jak ten projekt ujrzy światło dzienne w końcu po pięciu latach, to będziesz miał z czego być dumny:)
Jest jakaś szansa na jakiś 'filmik z planu';>?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Faja » So gru 12, 09 16:33

Jest szansa by dostać numer do tej laski?

Jak to mawia Pismo - czekajcie a będzie Wam dane. Cierpliwości.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez omengouki » Śr gru 23, 09 13:00

Filmik z planu jak najbardziej, nawet filmy z treningów choreografii i treningów z bronią :icon_smile:

Numeru niestety nie dostaniesz bo to moja panna jest, poprzednia panna wypaliła się i wybrała imprezy.
Los tak chciał że spotkałem Justynę na pewnym forum, od tamtego momentu ruszyłem ponownie z tematem z najlepszym wsparciem u boku :iconbiggrin:
Uraczymy Was najpierw trailer`em z masą efektów specjalnych- będzie MI-24 oraz transportery opancerzone M1126 STRYKER ICV.
Choreografia będzie naprawdę niespotykana bo użyjemy systemów trappingowych znanych z Jeet Kune Do (jedną z postaci będzie grał instruktor JKD).
Wszystko ruszy jak tylko będę mógł chodzić swobodnie po operacji :icon_smile:

POZDRAWIAM
omengouki
Coward Duck

Postprzez ArturG » N lut 14, 10 21:07

Na początek się przywitam, jako że to mój pierwszy post na tym forum. Na imię mam Artur i wspieram całość od strony wizualno - organizacyjnej.

Współpracuje z Pawłem od dłuższego czasu, niemalże od początku. Dawno dawno temu gdy mój głos był jeszcze piskliwy przed mutacją skontaktowaliśmy się poprzez pewne forum, po czym wykonałem do projektu marnej jakości T-rex'a. Widząc szaleńczą fascynacje Pawła postanowiłem wejść w ten fan film.

Choć ostatnie lata były nieco przebumelowane, to teraz jesteśmy w fazie dosyć szybkiego postępu. Byćmoże wiele tu słów które mogą się wydawać puste, jednak powiadam Wam ja, prawdą jest słowo pisane przez Pawła :P. Sprzęt robi wrażenie, grupa zaangażowanych osób pozwoli nam stworzyć kawałek porządnego filmu, a doświadczenie zespołu zapewni nie tylko 'coś' co ładnie wygląda, ale również ma pokrycie merytoryczne.

Na chwile obecną ukończony jest scenariusz do którego powstaje storyboard. Kilka modeli 3d w tym jeden flagowy. Jaki? aaa o tym później xP.
Nienastawiałbym się na szybkie ukończenie projektu, w tym roku byćmoże nakręcimy finalny materiał, natomiast przez kolejny rok będą dodawane efekty specjalne. Tak, więc minimum dwa lata przed nami. Oglądajcie, komentujcie, piszcie to zawsze motywacja gdy grupa osób oczekuje finału :)

Pozdrawiam, Artur
ArturG
Inkarnacja VR

Postprzez ArecaS » N lut 14, 10 21:29

Witam.

ArturG napisał(a):Nienastawiałbym się na szybkie ukończenie projektu

Grunt, że jest ruch w temacie. ;) Jeżeli efekt końcowy będzie taki jak to o czym do tej pory słyszeliśmy/co widzieliśmy, no to ja mogę nawet pięć lat czekać. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Bizon » Pn lut 15, 10 11:58

ArturG napisał(a):Nienastawiałbym się na szybkie ukończenie projektu

Na ten projekt czekamy już... 5 lat? Miejmy nadzieję, że skończycie przed DN: Forever...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Kyuuki » Śr lut 17, 10 22:11

Well... Nie bez powodu nazwali go Forever...

A tak w ogóle witam serdecznie. Na imię mi Justyna i już 2 lata mieszam w tym temacie. Nie jest lekko - każdy, kto pracuje w pełnym wymiarze godzin i studiuje dziennie, wie o czym mówię. Przez ten cały czas scenariusz miał już ze 20 skończonych wersji kompletnie odmiennych w każdym aspekcie, zarówno jeśli chodzi o fabułę, jak i kompozycje ujęć. Związane było to z ciągłym doszkalaniem się w temacie broni i wyposażenia (właściwie wyrzuciliśmy cały stary sprzęt i prawie wszystko wymienione już jest na najnowsze systemy, co, niestety, wcale nie jest tanie), jak i dojrzewaniem samego pomysłu, który tak szybko dorasta, jak i każdy członek zespołu. Nadszedł jednak moment, kiedy pragnienie nakręcenia jest silniejsze od ciągłego doskonalenia. Jest to pewnie również związane z tym, że scenariusze piszą się coraz szybciej - niewątpliwa zasługa Goukiego, który całymi dniami i nocami pracuje w tym temacie. Niewątpliwy jest również wkład Artura, który narzuca konkretne terminy, przez co unikamy stagnacji wywołanej dniem dzisiejszym. Trzymajcie kciuki - zwłaszcza za nogę Goukiego (już trochę chodzi).
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 10 22:51 przez Kyuuki, łącznie edytowano 1 raz
Kyuuki
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Śr lut 17, 10 22:24

Bizon ^^ ładownice...

W sumie czekaliśmy 5 lat to i kolejne 2 nie zrobią różnicy.
Jakieś terminy na pierwsze zdjęcia z planu?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez omengouki » Cz cze 17, 10 02:33

Witam wszystkich:)
Po kolejnej długiej ciszy dostarczam kolejne informacje.
Oto co ujrzą wasze fanowskie oczka w naszym filmie:

Profesjonalny operator z pomocnikiem i dwie kamery (ze studia które zajmuje się kręceniem reklamówki do najnowszej części Medal of Honor, jedyna taka reklama na Europę).
Profesjonalne oświetlenie (mój znajomy, pracuje nad oświetleniem do filmów i seriali)
Zjazdy na linie- główny zjazd odbędzie się wewnątrz ogromnego silosa z wysokości ponad 30m.
Transporter opancerzony SKOT
Kozacka scena walki z mechem (typ hexapod)- grafik wzoruje się na R-3000
(znany z końcówki pierwszej części anime Ghost in the Shell)
Renderowany śmigłowiec MI-24 który będzie w pierwszej scenie która otwiera film.
oraz masa innych:)

Wróżby mówią że zaczynamy za 1,5 miesiąca (dostępność operatora), ja niestety stawiam na 2 do 3 miesięcy (zakup reszty wyposażenia dla żołnierzy itd.

Wstawiam dwie fotki z treningu zjazdów na linie, następny trening będzie w wyposażeniu więc zdjęcia będą ciekawsze:)
Obrazek

Obrazek

Jeśli są jakieś pytania to odpowiemy z miłą chęcią:)
Pozdrawiam
omengouki
Coward Duck

Postprzez Simon » Cz cze 17, 10 12:37

Nice, oby tak dalej:)
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez omengouki » Pn lip 12, 10 00:56

Witam :icon_smile:
Wrzucam parę fotek z ostatniego treningu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Na zdjęciach widać dwie z trzech głównych postaci które pojawią się w filmie.
Uniformy i wyposażenie jest niepełne bo było najzwyczajniej za ciepło (pogoda jest mordercza gdy ma się kołnierz od interceptora).
Nie wiem jak kolega na zdjęciu wytrwał na dodatek w maskowaniu :icon_smile:
Ja poszedłem na łatwiznę i wziąłem się za cykanie i filmowanie :iconbiggrin:

Odnośnie tego co mają na sobie osoby na zdjęciach:
Na fotkach nie widać za bardzo ale dziewczyna ma GLOCK`a 18C (z trybem full auto) wraz z zamocowaną latarka taktyczną, na magazynkach są uchwyty (speed plate) firmy MAGPUL.
Do tego naprawdę droga kabura z kydexu (specjalnie do GLOCK`a z oświetleniem taktycznym).
Aktorka szkoli się według systemów Chrisa Costy z firmy MAGPUL, więc wszystko co widzicie włącznie ze sposobem trzymania broni krótkiej jest zgodne ze standardami broni bojowej.
Z której zresztą już strzelaliśmy by sprawdzić nasze patenty i zdobyć wiedzę którą będziemy poszerzali cały czas :icon_smile:
Dalej.......kamizelka typu plate carrier zrobiona na zamówienie według mojego projektu (nazwa PCU), na kamizelce dwie podwójne ładownice na magazynki GLOCK 9mm (z kydexu) zrobione przez Izraelską firmę FAB DEFENSE/IMI DEFENSE).

Żołnierz w maskowaniu ma pistolet maszynowy UMP (UMG jak kto woli) i Berettę z szyną montażową.
Do tej Beretty ma kaburę Izraelskiej firmy Fobus (też kydex).
Do tego kamizelka I.B.A (Interceptor Body Armor) ze zmodyfikowanym kołnierzem (po prostu w wersji oryginalnej rozwiązanie jest żałosne, więc zmieniliśmy co nie co).
Naramienniki od I.B.A (na jednym z nich są dwie ładownice do broni krótkiej).

Tak jak pisałem wcześniej wyposażenie jest niepełne, dochodzi jeszcze dopiero co nabyty pistolet maszynowy FN P90 dla dziewczyny i masa innego nowiutkiego sprzętu.
Nadal czekam na paczkę z uniformem dla bohaterki robionym na zamówienie.

Pozdrawiamy :hello1:
omengouki
Coward Duck

Postprzez Tidus93x » Pn lip 12, 10 10:28

No no, odwalacie kawał dobrej roboty! Tak trzymać!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez omengouki » Śr wrz 15, 10 21:38

omengouki
Coward Duck

Poprzednia strona

Powrót do Fan Works