Pabian napisał(a):Powiedzcie mi co jest wkońcu lepsze, LCD czy Plazma ?
Bo ja byłem (a nawet jestem...) przekonany, że to technologia LCD jest lepsza, jednak znajomy mnie mocno zanegował i sypał mi przeróżnymi argumentami, a ja jako, iż nie jestem ostatnio na czasie nie wiedziałem co odpowiedzieć. Tak więc czekam na Wasze zdanie.
videofilem chyba ; ).SALADYN napisał(a):audiofilem nie jestem
ale to zdecydowanie nie mój pułap
Pabian napisał(a):Powiedzcie mi co jest wkońcu lepsze, LCD czy Plazma ?
Bo ja byłem (a nawet jestem...) przekonany, że to technologia LCD jest lepsza, jednak znajomy mnie mocno zanegował i sypał mi przeróżnymi argumentami, a ja jako, iż nie jestem ostatnio na czasie nie wiedziałem co odpowiedzieć. Tak więc czekam na Wasze zdanie.
twilite kid napisał(a):Oczywiście że plazma lepsza. Czerń, ogólnie kontrast, brak sztucznego podświetlenia.
)
Mogłbym troszkę odczekać i dobić do 2000zł, ale nie chciałbym tego, bo na coś innego zbieram.
]

hę? Nigdy o czymś takim nie słyszałem. To była istotna kwestia za czasów kineskopów i podziału PAL/NTSC. Teraz ten problem chyba nie istnieje.że gra nie ruszy bo TV ma tylko 50Hz, a ona wymaga 60Hz...
zresetować ustawienia wyjścia video konsoli przytrzymując któryś z przycisków na padzie, bo na początku to żadnego obrazu nie miałem. Co najdziwniejsze obraz pojawiał się na moment gdy włączyłem pilotem menu TV...KloneQ napisał(a):Ha. O te diody też pytaj. Bo ludzie jarają się LED'ami, a nie wiedzą jak to się je.
Zapytaj sprzedawcę ile diod ma telewizor. Może się okazać, że ma np. tylko na brzegach (albo z 6-12). W przypadku LED najlepiej zaopatrzyć się w FullLED - pełne podświetlenie diodami całego ekranu (ale przerazi Cię cena xD).
KloneQ napisał(a):Do tego nie zwracaj uwagi na technologie iluś tam Hz. Technologia 600Hz i 100Hz dla zwykłego, przeciętnego śmiertelnika niczym się nie różni. Różnice zauważy wyrafinowane oko lub technik.
Jakościowo najlepsze są plazmy.
FullHD to dobra sprawa, zwłaszcza dla ownerów PS3, którzy mają możliwość oglądnięcia filmów na BD.

A do czego chcesz uzywac tego tv? Bo jesli myslisz o odpalaniu jeszcze starych konsol to tylko plazma.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości