E3

Moderator: GM

Postprzez ArecaS » Pt cze 03, 11 15:07

Nie no, Contra zawsze interesuje. Pytanie tylko co nowego w temacie pokażą. Czy będzie ładna nowa koncepcja jak w Castlevanii, czy zła nowa koncepcja (najprawdopodobniej...), czy pojadą oldschoolowym hardcorem jak MegaMan 9. Ostatni wariant kusi najbardziej.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake. » Pt cze 03, 11 20:45

Trailer TB9 wygląda co najmniej intrygująco. Już dawno napisałem, że czekam na tę grę. Miks Uncharted, LOST, szczypta Silent Hilla + cudny imo voice acting Lary (zakładając, że w grze będzie ta sama aktorka) może spowodować jedną z lepszych gier 2012 r.
Mam nadzieję, że Crystal Dynamics nie spieprzy sprawy.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez SALADYN » So cze 04, 11 00:16

O tak po tym zwiastunie jestem za nowym Tomb Raider'em, jakoś poprzednie części nie potrafiły mnie do siebie przekonać głównie przez plastikową protagonistkę która teraz wyraźnie nabrała charyzmy.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » So cze 04, 11 00:18

zobaczymy na razie remake'owany TR zapowiada się ok, ale głównie czekam na gameplay od którego wszystko zależy.

Miło że tez pojawiły się nowe informacje o Prototype 2 - i nowych infekujących mocach głównego bohatera, czy ciekawie wyglądającym X-Com.

Po cichu mam też nadzieje że ktoś puści jakimś info o wskrzeszeniu Legacy of kain / Soul reaver i że wiesiek 2 zaliczy (choćby z poślizgiem) PS3
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » So cze 04, 11 12:03

SALADYN napisał(a):O tak po tym zwiastunie jestem za nowym Tomb Raider'em, jakoś poprzednie części nie potrafiły mnie do siebie przekonać głównie przez plastikową protagonistkę która teraz wyraźnie nabrała charyzmy.

To prawda, teraz Lara Croft stała się bardziej ludzka. Zobaczymy jednak czy nowy Tomb Raider zbliży się chociaż poziomem do trzech pierwszych części, samą serie uważam dotknął kryzys wraz z pojawianiem się Tomb Raider: Chronicles i przydał by się jej teraz jakiś progres.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So cze 04, 11 12:59

Fajny ten Tomb Raider może być. Zapowiedzi są spoko, ale mam nadzieję że nie wyjdzie z tego takie trochę inne Uncharted. Liczę na tą swobodę i brak automatycznych sekwencji platformowych.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 06, 11 15:27

Star Wars Kinect
http://www.youtube.com/watch?v=rmmO0kkIrDw
http://www.youtube.com/watch?v=wyOHgEfjH1A

Zapowiada się interesująco i niech moc będzie z nami

Postal 3
http://www.youtube.com/watch?v=HXkchshqCBE
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn cze 06, 11 16:02

ciekawe czy Sony coś pokaże z tego swojego star wars move, czy jednak były to tylko suche plotki?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 06, 11 20:30

Ninja Gaiden 3
http://www.youtube.com/watch?v=ZxFZehfKGLs

Osobiście wolałem tą wersje z NES, szkoda że seria nie jest kontynuowana w tamtej formie

Halo: Combat Evolved Anniversary
http://www.youtube.com/watch?v=U95yDEhEUl8

Forza Motorsport 4
http://www.youtube.com/watch?v=Enr3Y4qxAHE

Resistance 3
http://www.youtube.com/watch?v=gfCN1lO1ekI
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pn cze 06, 11 20:49

Raiden napisał(a):Osobiście wolałem tą wersje z NES, szkoda że seria nie jest kontynuowana w tamtej formie

Ano były fajne, ale liczy się jedno - przy przejściu w trzeci wymiar klimacik jest względnie zachowany. A przynajmniej tyle wnioskuję z filmików.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SaladinAI » Wt cze 07, 11 10:31

Czyli co? same powtórki?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Wt cze 07, 11 12:01

A dajcie spokój. Kiepskie to E3. Nic ciekawego, konferencja MS to żenada i najwyraźniej chcą zabic X360 jako maszyne do grania. Wczoraj jeszcze Ubisoft pokazał same sequele w tym oczywiście spora partia obrażających naszą inteligencję materiałów z gier na kontrolery ruchowe. Jednak chociaż ten Far Cry nowy ma szansę być dobry jak jedynka. EA też same sequele. Sony nie widziałem bo w nocy jakoś było, ale z tego co słyszałem to jedyni, którzy wypadli sensownie. O choćby nowy Sly, którego mało kto się spodziewał. Najciekawiej zapowiada się Nintendo, bo pokażą nową konsolę. Znów.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt cze 07, 11 12:24

O jak miło, remake pierwszego Halo, czyżby mikromięccy zaczynali swoją serię HD ?
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 07, 11 18:21

Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Lazuli Lapis » Wt cze 07, 11 18:46

Od czasu, kiedy Nintendo zmieniło roboczą nazwę Revolution na Wii zastanawiałam się, czy kiedykolwiek jeszcze w branży konsolowej nastąpi podobny fail.
Nastąpił.
Nie podoba mi się nowa nazwa NGP ani trochę.
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Wt cze 07, 11 19:28

Fail to jesy WiiU :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Wt cze 07, 11 19:36

Do nazw z dupy od N akurat jestem już przyzwyczajona :P ogólnie powiem szczerze że średnio ogarniam na czym to będzie polegać - coś w rodzaju tableta, kompatybilne z grami na Wii?... Zresztą jakby nie było, Wii mnie nigdy jakoś nie kręciło więc i to mi obojętne. NGP zresztą też, tak swoją drogą.
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Gillian » Wt cze 07, 11 19:42

Nie wiem czy ktokolwiek ogarnia czym to WiiU ma byc ;D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Wt cze 07, 11 19:46

D-serious.pl napisał(a):nowa konsola będzie wstecznie kompatybilna zarówno z wszystkimi grami na Wii, oraz z wszystkimi kontrolerami i przystawkami do konsoli. Kontroler będzie mieć dwa analogi, krzyżak, po dwa przyciski z tyłu z każdej strony, a do tego ekran dotykowy, żyroskop, mikrofon, i tak dalej. Wszystko, co ma 3DS, praktycznie!

Wychodzi na to, że kontroler to będzie kompatybilny z Wii 3DS bez 3D :iconbiggrin:

D-serious.pl napisał(a):Będzie można wykorzystywać go 'różnie' – grać na nim z telewizorem włączonym, wyłączonym (wtedy działa jako konsola do minigierek prawdopodobnie), będzie można zsynchronizować go ze starymi grami w sposób, który zobaczycie na prezentacji, jak tylko się pojawi, a także do przegladania internetu, wideochatów, wrzucania obrazków na ekran telewizora. Jak to jednak będzie działac, kiedy o gameplay chodzi? Opowiada o tym Shigeru Miyamoto: jedno najważniejsze zdanie – na pewno nie skończą się pomysły.

D-serious.pl napisał(a):Człowiek wchodzi do domu i widzi, że ktoś gra na WiiU, mówi że czas na baseball, po czym gracz od razu mówi: "Spoko" i przełącza obraz swojej gry na tabletowy ekran nowej konsoli. Będzie można na nim też rysować, oraz oczywiście będzie dotykowy – zaprezentowano np. gre "kulkową", sterowaną dotykiem. Potem: baseball, opierający się na… skanowaniu obrazu na telewizorze ekranem konsoli i celowaniu – nie wiem jak to opisać, nawet! Kontroler będzie można położyć też na ziemi – będzie kompatybilny z Wii (przynajmniej z tego, co widać) przy okazji symulacji golfa, będzie można też rozmawiać przez telefon z wideokonferencją za jego pomocą, będzie można oglądać strony internetowe synchronizując go z wyświetlanym na telewizorze ekranem, a także np. za pomocą machnięcia na ekranie tabletu 'wrzucić' zdjęcie na ekran telewizora. Wybaczcie: to nie wszystko – nie zdążyłem zapisać WSZYSTKICH FUNKCJI.

paanie, takie cuda niewidy, że strach się bać...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 07, 11 20:05

Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Wt cze 07, 11 20:49

Lazuli Lapis napisał(a):Nastąpił.
Nie podoba mi się nowa nazwa NGP ani trochę.

Dupa, a nie fail. NGP zostawić nie mogli, bo trochę zgrzytów by mieli jakby konsola zaczęła kończyć żywot. Coś takiego nadaje się jedynie dla conceptu. A w samym Vita co jest nie tak? Nazwa jak nazwa. Lepsza od Wii czy WiiU. Naprawdę nie rozumiem co się wokół tej nazwy dzieje, bo na wszystkich stronkach o PSP to samo. >_<' A i tak pewnie już w dniu premiery 90% tych haterów chciałaby konsolkę mieć w domu.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Wt cze 07, 11 20:57

Nawet nie wiedziałam że nie tylko mi nie podpasowało, nie grzebię po stronach o PSP :P no i nie mówię, że powinno zostać NGP, bo wiadomo że i tak kiedyś by się skończyło, ale mogli wymyślić lepsza nazwę.

ArecaS napisał(a):A w samym Vita co jest nie tak?

to, że kojarzy mi się z płatkami śniadaniowymi wspomagającymi odchudzanie a nie z konsolą ;]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Gillian » Wt cze 07, 11 22:09

Dokładnie. I co to za skrót teraz. PSV? PSV Eindhoven albo PlayStation rzymskie 5. Nie podoba mi się ta nazwa. Zresztą kolejny raz Sony pokazało jak kuleje pod względem bezpieczeństwa. Wiecznie im coś wycieka, nazwy konsol, projekty, informacje, bazy danych :D. Wzięliby się w końcu w garść
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 07, 11 23:07

Ace Combat :Ah zapowiada sie prześwietnie, może wróci fabularny klimat z jap. AC3, wybory i różne zakończenia.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 08, 11 00:23

No właśnie nowy Ace Combat w końcu zrywa z fabularnym dnem jakim były poprzednie części gdzie niby coś tam się w tle działo ale jednak koniec końców wszystko sprowadzało się do takiej samej misji niszczenia poszczególnych celów, teraz też nie wróżę tej grze wielkich sukcesów ale jest zdecydowanie lepiej.

Dark Souls zachwyca piekielnym designem przeciwników i miejscówek, nawet Dante Inferno jak dla mnie wysiada pod tym względem.

Zawiodłem sie na piątej odsłonie Soul Calibur, to co pokazano na E3 to praktycznie kopiuj wklej czwartej części plus parę bajerków, nadal przerysowane kolorowe fantasy dla nastolatków, seria już chyba nigdy nie odzyska magii pierwszej części.

Co do nowych konsol N i Sony to mnie raczej temat powiewa, raz że w dniu premier mnie nie stać a nawet gdyby to bym sie wstrzymywał z zakupem ( cena, choroby wieku dziecięcego, cena, mała biblioteka gier, cena) a dwa jakoś trochę te konsole przekombinowane jak dla mnie zwłaszcza PSV, nazewnictwo też mnie nie obchodzi choć to niezły obciach mówić "ide pograć w WiiU", jakby to naćpany kolo wybełkotał :)

http://www.youtube.com/watch?v=aMInoLwQJW4

Uncharted 3, pełnoprawny trailer, fabularnie jak widać wracamy do korzeni Nate'a czyli Sir Francisa Drake'a, doczekać się nie mogę.
SALADYN

Postprzez uci » Śr cze 08, 11 06:39

ja z chęcia poczekam na więcej nwesów o Medieval Moves - twórcy Sport Champions więc już wiem że walki mieczem czy strzelanie z łuku będzie mocarne, mam tylko nadzieje że gra nie okaże się przygoda na szynach - a to na razie prezentują zwiastuny.
W przeciwnym wypadku zapowiada się must have na Move, zaraz obok resistance i bioshock
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 08, 11 10:43

Captain America: Super Soldier
http://www.youtube.com/watch?v=4KoIGZ2thwM

Captain America: Super Soldier - Villains Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=1ww_c50zDp4

Call Of Duty:Modern Warfare 3
http://www.youtube.com/watch?v=zhoQXJ9j8lo
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr cze 08, 11 11:31

Ale ludzie psioczą na nowego DMC i żeby to były jakieś uzasadnione narzekania tymczasem Dante to nowy Raiden tej generacji czyli ciota, ciapciak, emo itp.
Mało kto zauważa jeden mocarny element z drugiej części czyli design lokacji, to miasto inspirowane jakimiś średniowiecznymi niemieckimi klimatami prezentuje sie świetnie, przeciwnicy też się prezentują poprawnie, cudów nie ma ale daleko im do jakiś gówienek z dwójki.
No i nikt nie zauważa że skoro nowy developer to może i inne podejście do gameplayu który jak dotąd to była sama walka, walka i jeszcze raz walka.

Cała ta gra to raczej rzecz gustu ale nie podoba mi sie jak ktoś ją ocenia negatywnie tylko z powodu wyglądu głównego bohatera, zwłaszcza mając przed oczami poprzedni design Dante.

Prototype 2

http://www.youtube.com/watch?v=6bDGt_-5p7Q&feature=related

Jakoś tak bardziej mroczniejsza ta gra od swojej poprzedniczki, miasto sprawia wrażenie większego i trochę mniej pudełkowatego, widać nową moc w momencie gdy Heller używa jednego z żołnierzy jak granatu i nowe sposoby niszczenia pojazdów które wyglądają jak QTE, mam tylko nadzieje że tym razem oszczędzą nam babrania sie w niepotrzebne jak sie okazuje ciosy i umiejętności walki których ilość w pierwszym Prototype była zdecydowanie zbyt duża zwłaszcza że po odkryciu ostrza wszystko inne szło w odstawkę.

I jeszcze Gameplay Uncharted 3 w co-op'ie, na koniec.
http://www.youtube.com/watch?v=zukA6gHIVP4
SALADYN

Postprzez ArecaS » Śr cze 08, 11 14:48

SALADYN napisał(a):No i nikt nie zauważa że skoro nowy developer to może i inne podejście do gameplayu który jak dotąd to była sama walka, walka i jeszcze raz walka.

Cała ta gra to raczej rzecz gustu ale nie podoba mi sie jak ktoś ją ocenia negatywnie tylko z powodu wyglądu głównego bohatera, zwłaszcza mając przed oczami poprzedni design Dante.

A nie zauważyłeś nigdy, że fani DMC lubili właśnie za te dwa elementy?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr cze 08, 11 15:08

To bedą musieli się przyzwyczaić do nowego designu. O ile gra bedzie warta czekania. Ciekawe gdzie są teraz ci wszyscy którym nie podobał się Nero. Jak widać na trailerze podczas wykonywania jakiegoś charga nowy Dante ma białe włosy - czy teraz jest bardziej cool...? czy teraz będziesz chciał nim grać..?
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole