Metal Gear Solid HD Collection

Kolekcja serii po liftingu; wrażenia, solucje, opisy zmian.

Postprzez Lazuli Lapis » Wt sie 02, 11 21:48

Oczywiście, że im się to nie będzie opłacało. Chyba, że gry z PS3 będą dostępne z poziomu czegoś w stylu PSN, ale widząc obecną politykę Sony to ewentualnie przy odrobinie szczęścia na PS4 MOŻE doczekamy się takiej opcji z grami z PS2...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez ArecaS » Wt sie 02, 11 22:22

Czemu? Gry z PS2 przecież ukazują się na PS3. I Sony ciągnie z nich po raz kolejny kasę. Pewnie będzie tak jak na Vita - te na PSN będą wstecznie kompatybilne, a te z płyt już niet.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Wt sie 02, 11 22:50

Ale ukazuje się ich tylko część jako HD Classics, a bądźmy sobie szczerzy, jak sama nazwa wskazuje - są to klasyki, które zdecydowana większość graczy ma już dawno za sobą. Miałam tu na myśli właśnie fakt, że Sony zamiast zamontować w konsoli kompatybilność wsteczną bawi się w takie powtórne wydawanie i wrzucanie starych tytułów do dystrybucji cyfrowej... nie mam PS3, ale wydaje mi się że na PSNie nie ma tytułów z PS2 (poprawcie mnie, jeśli się mylę). Bo w końcu PS2 wcale nie umarło, wiele osób z racji spadku cen dopiero teraz tak naprawdę się zabiera za tą konsolę, więc byliby głupcami odcinając się od takiego źródła kasy i zostawiając kompatybilność wsteczną we wszystkich modelach PS3. Myślę, że to samo będzie z PS4. Że być może z płyt nie pograsz, ale jakaś ulepszona wersja z podkręconym niewiadomoczym pewnie na PSN poleci. I teraz płać w koło macieju za to samo n-ty raz...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez ArecaS » Wt sie 02, 11 22:55

Ale Sony już za nie dostaje mizerne pieniądze. Gdyby zaczęli dawać na PSN gry z PS2, to ludzie zaczęli by się bulwersować czemu nie chodzą te z ich oryginalnych płyt, skoro emu już jest (tak to działa z PSX). W takim razie pewnie by na tych grach nie zarabiali, bo oryginalne płytki z PS2 są dość łatwo dostępne i pewnie tańsze niż wersje na PSN. A tak Sony nie dość, że może podnieść cenę, to jeszcze zmusza do ponownego zakupu osoby, które gry już wcześniej kupiły. No i zarabia więcej. Naprawdę nie sądzę by bajka o ciągłym życiu PS2 było od jakichś dwóch lat aktualna.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr sie 03, 11 00:22

Temat przewałkowany już setki razy, tu chodzi tylko i wyłącznie o zysk, sony po prostu wyciągnęło wnioski z eutanazji jaką zafundowali szarakowi a nam pozostaje trzymać stare sprzęty a na takie zagrywki jak klasyki HD zwracać uwagę w wyjątkowych okolicznościach, na przykład brak oryginałów na rynku w normalnych cenach (Ico, SotC), brak konsoli i chęć ponownego zaliczenia danej serii (GoW, MGS) czy zwykły sentyment a w ostateczności trofea.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Śr sie 03, 11 14:33

Kolekcje HD to jedno wielkie ścierwo.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr sie 03, 11 14:47

kALWa888 napisał(a):Kolekcje HD to jedno wielkie ścierwo.

A dla sporej liczby graczy okazja nadrobienia zaległości lub sentymentalny powrót do ulubionych tytułów bez kaleczenia oczu grafiką SD na telewizorach HD.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr sie 03, 11 14:56

kALWa888 napisał(a):Kolekcje HD to jedno wielkie ścierwo.
A ten komentarz to jedna wielka bzdura.

PS. Polecam grę w peesdwójkową MGS3 na HD telewizorku.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr sie 03, 11 15:53

Mi się to nie podoba nie musisz podzielać mojego zdania, którym się jedynie podzieliłem.

Zamiast tego całego HD można robić nowe gry. Nie podoba mi się to. Gdyby to było robione obok to ok, ale tegoroczne targi to HDszoł. W większości to same prezentacje HD, wszystko to co już znamy ale w nowej oprawie audio wizualnej. Za jakiś czas pojawi się nowe HD i znowu będzie kupowanie tego samego.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » N sie 14, 11 14:27

Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N sie 14, 11 20:35

na IGN znalazłem taki skrót zapisów z Twittera Kojimy
http://uk.ps3.ign.com/articles/118/1187599p1.html

Dobrze z tego rozumiem że jednak w naszej wersji tez będzie kod MGS1?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » N sie 14, 11 22:36

twilite kid napisał(a):http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3/metal-gear-solid-ultimate-hd-collection-zavvi-world-exclusive/10532517.html

Niezłe tylko drogie.

No fakt ale też nie do przesady drogie, zamówiłbym i najwyżej anulował przy płaceniu gdyby się okazało że jednak nie warto ale zavvi ma strasznie porypany system preorderów bo zdaje się że kasę z karty pobrali by od razu a to sie kłóci z ofertami innych sklepów jeśli chodzi o zamówienia przedpremierowe.
SALADYN

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Pn sie 15, 11 01:17

"Limited to only 4000 worldwide" - może też wezmę. Sal jakbyś jednak zamawiał to daj znać na pw lub tutaj. Choć ten ich system preorderów woła o pomste :/
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gillian » Pn sie 15, 11 02:26

Bralem tam preordery i nie mialem problemow. Bawet mam teraz jakies zlozone i kasy nikt nie pobieral. Nie wiem o czym mowicie...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Logitech » Pn sie 15, 11 03:43

Przecież na stronie produktu jak byk jest napisane "We won't charge you until we despatch this item".

Kod na zniżkę 5 funtów przy zamówieniu: PP5OFFZAVVI
Jeśli kupowaliście już w tym sklepie to sprawdźcie też skrzynki pocztowe, czy przypadkiem w sierpniu nie dostaliście maila z zavvi z unikatowym kodem -10% (jednorazowego użytku). Ostateczna cena z tym kodem: £62.86. Wysyłka do Polski gratis.

Trochę biedne wydaje się to wydanie - oprócz gier tylko metalowe pudełko i 5 x Art Cards? Spodziewałem się jakiegoś artbooka za taką cenę. Jeśli na steelbook'u nie pojawi się art Shinkawy, tylko renderowane paskudztwo, to pewnie anuluję swój preorder.
Logitech
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pn sie 15, 11 10:35

Ale akurat nie mam środków na karcie i coś mnie cały czas wywala że niby jakiś problem z kartą więc pewno chcieli od razu pobrać kasę, płacenie przy pomocy pay pal też wyglądało jakby od razu kasę pobierali, najwyżej spróbuje jeszcze raz.

edit
Ok wszystko gra, po prostu po raz kolejny nie doczytałem wszystkich opcji, jakby co to kod wykorzystałem za co dzięki wielkie.
Ostatnio edytowano Pn sie 15, 11 10:45 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Pn sie 15, 11 10:41

twilite kid napisał(a): Niezłe tylko drogie.

To w ogóle jest oficjalne?

uci napisał(a): Dobrze z tego rozumiem że jednak w naszej wersji tez będzie kod MGS1?

The Japanese version of Metal Gear Solid HD Collection will include...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pn sie 15, 11 11:01

niby tak, ale jednak wypowiedź na twiterze dawała cień nadziei
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt sie 23, 11 20:32

Widzieliście już ceny tego zestawu na ebay?:D
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=MET ... m270.l1313
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez SALADYN » Śr sie 24, 11 08:43

Tradycyjnie cwaniaki szukają frajerów.
SALADYN

Postprzez Osvelot » Śr sie 24, 11 09:57

Ohohohoho, śmiechłem bardzo solidnie. To już jest taki absurd, że nie nadaje się nawet pod wracający motyw "więcej kieszonkowego", któremu, oczywiście, nie odpuszczę nigdy.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Cz wrz 29, 11 14:40

Przynajmniej tej jednej rzeczy nie dostaną:
http://n4g.com/news/854306/metal-gear-s ... -vs-monkey
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gillian » N paź 02, 11 15:18

Powiem, że już się doczekać nie mogę. Ale będzie maraton. Szkoda tylko, że nie mam jak w PO zagrać. Ale ta część jest tak pół-kanoniczna, więc trudno. Problem jest też taki, że najchętniej to bym w MGS4 zagrał najpierw, a będzie to ostatnia część...
Normalnie ze 2 miesiące Metal Gear only - tak to u mnie będzie wyglądało. Fajnie : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N paź 02, 11 16:04

Ja juz sie tak nie cieszę, mam obawy że dopadnie mnie znużenie, no i Uncharted 3 będzie czekało na półce.
SALADYN

Postprzez Coldman_3 » Wt lis 08, 11 13:11

No i mamy wideo recenzję na GameTrailers. Ocena: 9.0 :) Choć recka sama w sobie odbębniona na odwal i nieciekawa. Recenzent zachwala głównie MGS3.

http://www.gametrailers.com/game/metal- ... tion/14999

IGN i ponownie 9.0. Tym razem recka znacznie ciekawsza. Tutaj recenzent rozpływa się nad Peace Walkerem:

http://uk.ign.com/videos/2011/11/08/met ... 44&show=HD

Tak jak podejrzewałem, MGS2 robi tu najmniejsze wrażenie, ale fajno, że jest. Tym bardziej, że ma sporo dodatków.
"Revenge with a Vengeance"
Coldman_3
banan

Postprzez Gillian » Śr lut 08, 12 22:49

Kolega już dostał i gra.
Jestem pod wrażeniem konwersji. Śmiga to płynnie w 60fps (prawie, bo zauważyłem spadki - ale i tak lepiej niż SOTC HD), graficzne smaczki zostały zachowane (choćby lekka mgiełka w kolorze szaro-turkusowym w głębi sceny w dwójce na statku), jest blur (czego nie ma Sly HD a niby na PS2 miał). Szkoda że nie ma 3D, bo rzuciłbym wszystko i brałbym z miejsca, a tak poczekam aż kupka wstydu zelży. Bo mimo wszystko widzę, że BluePoint postarali się. Takie MGS3 (poza brakiem shaderów) prezentuje się niczym wczesny X360.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr lut 15, 12 12:01

Przyszła do mnie wczoraj, a dzisiaj po wpisaniu daty urodzin dostałem znaczek Happy Birthday :D. Tylko roku nie można wpisać, ale to bez znaczenia.

Zauważyłem, że niestety intro MGS2 nie jest w HD.

Powiem, że już się doczekać nie mogę. Ale będzie maraton. Szkoda tylko, że nie mam jak w PO zagrać. Ale ta część jest tak pół-kanoniczna, więc trudno. Problem jest też taki, że najchętniej to bym w MGS4 zagrał najpierw, a będzie to ostatnia część...
Normalnie ze 2 miesiące Metal Gear only - tak to u mnie będzie wyglądało. Fajnie : )

To samo, ale do MGS4 nie spieszy mi się bardziej niż do innych :). Boli mnie tylko granie w pierwszego MG (nie mam cierpliwości do szukania drzwi, chyba ogarnę solucję), ale przynajmniej jest krótki ;p. Co do PO, można scenki na YT obejrzeć i styka :).
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 12 12:04 przez Solidny, łącznie edytowano 1 raz
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » Śr lut 15, 12 12:04

Liczyłeś na to, że przerenderują?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr lut 15, 12 12:08

Mejbi ;p
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SaladinAI » Śr lut 15, 12 17:06

Solidny napisał(a):Co do PO, można scenki na YT obejrzeć i styka

To MPO to jest tutaj szeroko olane. Początek Peace Walkera właściwie przypomina nam tylko o wydarzeniach z 1964 roku, resztę wygodnie przemilczając. Mogę się pochwalić bo do tego momentu dotrwałem zanim konsola wypowiedziała mi umowę o życie ;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid HD Collection