Moderator: GM
kALWa888 o Final Fantasy XII napisał(a):Bardzo udany Final Fantasy z nowym systemem walk.
kALWa888 napisał(a):Ja osobiście lubię grindować, na tym między innymi polega granie w jRPG.
kALWa888 napisał(a):Choć w FF12 to nie wystarczy. Potrzebna jest odpowiednia taktyka.
wikipedia napisał(a):Basch was initially meant to be the main character of the story, but the focus was eventually shifted to Vaan and Penelo when the two characters were created later in development. The development team explained that their previous game, Vagrant Story, which featured a "strong man in his prime" as the protagonist had been unsuccessful and unpopular; the change regarding Final Fantasy XII from a "big and tough" protagonist to a more effeminate one was thus decided after targeting demographics were considered.
kALWa888 napisał(a):Spamowanie quckiningami szybko zakończyłoby twoją karierę przy trudniejszym bossie do którego pewnie nawet nie doszedłeś.
ArecaS napisał(a):Przez pierwszych 20h ta taktyka polega na zaspamowaniu bossa quickeningami, a w całej reszcie gry na takim ustawieniu gambitu, żeby cały czas mieć na sobie statusy Faith, Brave i Bubble.
kALWa888 napisał(a):Dla mnie gra jest udana. Nie jest jednym z najlepszych fajnali ale jest bardzo dobry. I oryginalny jak na te czasy.
kALWa888 napisał(a):nie do końca rozumiem o czym mówisz że pominąłem. Bubble, co prawda używałem ale dopiero na naprawdę trudnych przeciwników, którzy potrafili zabić mnie jednym, dwoma uderzeniami na wysokim poziomie (przypuśćmy że 60), brave i faith użyłem tylko raz by sprawdzić jak działa. I jak wspominałem wcześniej z gambitów nie korzystałem. Nie są tak dobre jak prowadzenie akcji samemu. Taktyka to przecież też kwestia indywidualna. Ty używałeś takiej, ja innej. Gra oferuje w tej kwestii dużo możliwości jak na jRPG przystało.
kALWa888 napisał(a):Gra bardzo często kojarzyła mi się z częścią 9, którą uwielbiam i która chyba najbardziej podoba mi się z tych na PSX.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości