Nasze zakupy, czyli jak to się mawia będąc jazzy-szoping xD

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez SALADYN » Wt wrz 20, 11 21:43

Tombi to klasyk i wśród gier na PSX'a uchodzi za białego kruka, podobnie zresztą jak kompletne i zadbane wydanie Symphony of the Night wiec taka cena mnie nie dziwi.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Operator » Wt wrz 20, 11 21:44

A pomyśleć, że jakiśtam czas temu było to za 40-60zł.
Ale fakt, 350 to przegięcie. Tyle to bym nie dał za Eternal Punishment, albo nawet PALową Castlevanię SotN.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666 » Śr wrz 21, 11 07:25

Nigdy bym tyle nie dał za coś tak starego O_o.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Śr wrz 21, 11 11:04

Podpisuję się pod powyższym i również chylę czoła!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Śr wrz 21, 11 13:36

Inna sprawa, że to nie była na tyle dobra gra, żeby tyle za nią płacić. Ale to już indywidualna kwestia i dla kolekcjonerów jakośc gry nie zawsze ma największe znaczenie : ).

Za 350zł to bym wolał poszukac Snatchera na Segę :P
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr wrz 21, 11 13:48

Drugie tyle i będziesz mieć też drugą część Tombiego. Sequel był o wiele lepszy wg mnie.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez kALWa888 » Śr wrz 21, 11 16:52

Wg mnie też dwójka jest lepsza. Ale już druga częśc jest tańsza. Cena dochodzi do 250zł jak na razie.

I myślę, że Tombi jest niesłusznie niedocenioną serią. A szkoda. Choć dzisiaj tak gra i tak nie miałaby zbyt wielu odbiorców.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Simon » Śr wrz 21, 11 22:35

Jeez, przecież 350zł to 1/3 PlayStation 3...:P
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Cz wrz 22, 11 00:18

Simon napisał(a):Jeez, przecież 350zł to 1/3 PlayStation 3...:P

Słaby argument a dla kolekcjonera wręcz z dupy, w końcu obecna cena PS3 to również jakiś tam procent dajmy na to samochodu czy komputera.
SALADYN

Postprzez Simon » Cz wrz 22, 11 20:08

SAL, ja cię proszę. Tombi to akurat jest gra której bym nawet za darmo nie chciał.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez kALWa888 » Cz wrz 22, 11 20:24

Nie przesadzajmy. Pogardziłbyś Tombi za darmo? Ta gra jest dobra, bynajmniej. Ciekawe połączenie RPG z platformówką. Hm, a skoro już o jakości mowa to na Gamespot gra ma ocenę 8/10. To naprawdę tak źle? Jest innowacyjna (oryginalna), ciekawa i przede wszystkim bardzo grywalna. Ni ma świetną kontynuację, którą warto mieć również choćby ze względu na kompatybilność zapisu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Hal » Cz wrz 22, 11 21:49

Tombi jest świetne i bardzo specyficzne, to gra mojej 'growej' młodości. Kalwa, pod wpływem Twojego zakupu musiałem sięgnąć do zakurzonej płytki z demem tej gry. I jak wtedy, 12-13 lat temu, tytuł ten dostarczył mi sporej frajdy.

Z chęcią sięgnąłbym po pełną wersję, ale jej cena skutecznie mnie zniechęca. Możliwe, że kiedyś gra ukaże się na PSS za te 18, góra 36, złotych.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » Pt wrz 23, 11 00:03

kALWa888 napisał(a):Pogardziłbyś Tombi za darmo?
No chyba nikt by nie pogardził, skoro można to sprzedać za jakieś kosmiczne sumy.

Ja po prostu nie ogarniam, dlaczego wcale nie jakaś bardzo dobra i wcale nie kultowa gra takie ceny osiąga. Wydali tego 1000 egzemplarzy czy jak?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt wrz 23, 11 10:16

Gra jest bardzo dobra, a nawet więcej. W pewnym kręgach jest także kultowa. Ja na przykład nie rozumiem fenomenu Castlevani: SotN
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt wrz 23, 11 14:38

Simon napisał(a): Tombi to akurat jest gra której bym nawet za darmo nie chciał.

Niektórzy lubią jak im skarpetki śmierdzą więc może nie roztrząsajmy sprawy upodobań.

twilite kid napisał(a):Wydali tego 1000 egzemplarzy czy jak?

Raczej sporo więcej ale wiadomo jak sie ludzie obchodzą z takimi pudełkami jakie miał PSX że o DC nie wspomnę które łamały się same z siebie, no i mówimy tu o czasach gdzie kasowe sukcesy pokroju serii Modern Warfare to marzenie developerów a za tym idzie nakład, podobny los jak Tombi i SotN spotkał choćby Blood Omen czy dwie pierwsze części Suikoden.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt wrz 23, 11 15:16

No nie wiem, ja ogrywałem dema Tombi i Tombi 2 i były to niespecjalne gry. Nigdy mi przez myśl nie przeszło, żeby się brać za pełniaki kiedy było mnóstwo lepszych platformerów. Ta kultowość wydaje mi się być wymuszona m.in. tym że to była krótka seria no i wyszła jak widać w ograniczonym nakładzie.

SALADYN, oj wtedy gry też sprzedawały się w milionowych nakładach. Wystarczy przywołać pierwsze GT czy FF. Nie jest to poziom CoDów itp, ale mimo wszystko. No i tu też sytuacja jest ciekawa. GT 1 czy 2 kupimy na allegro za 15-20zł, niewiele więcej w lepszym stanie (ja mam prawie nówkę GT2 za 12zł kupioną). FF VII czy VIII już bliżej stówki, dziewiątka to dobrze ponad 100.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt wrz 23, 11 15:27

twilite kid napisał(a):No i tu też sytuacja jest ciekawa. GT 1 czy 2 kupimy na allegro za 15-20zł, niewiele więcej w lepszym stanie (ja mam prawie nówkę GT2 za 12zł kupioną). FF VII czy VIII już bliżej stówki, dziewiątka to dobrze ponad 100.

Pewnie chodzi o to, że jakby nie patrzeć seria GT jest bardzo podobna, a FF to zawsze inna historia, inny świat. Tak samo jak PES czy FIFA - za grosze można kupić wersje "nie na czasie".
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pt wrz 23, 11 15:28

Ale akurat dziewiątka miała dość niski nakład w Europie. W Polsce nie wyszła oficjalnie w ogóle. Za to w USA cena przyzwoita - import mnie chyba 50 zł wyszedł.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt wrz 23, 11 15:36

Ta, tak samo jak dwa lata temu kupiłem Vagrant Story, a dziś można je dostać z PSNu za 1/5 tego co zapłaciłem.
Ale cóż, nie żałuję, bo nie mam żadnego urządzenia na którym bym mógł zagrać w wersję cyfrową.
Pabian napisał(a):Castlevani: SotN
Poza tym, że dobry tytuł to jeszcze fakt, że wyszła w PALowym regionie. Jest dużo gier dobrych gier, które w PALu nie wyszło i odwrotnie. Za "mniej dostępną" wersję za zwyczaj chcą więcej. No i cóż... Genialna ścieżka dźwiękowa.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 25, 11 20:22

Gromowładny rządzi. \m/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez box » Śr wrz 28, 11 12:18

Moja kochana Basara już doszła

http://imageshack.us/photo/my-images/32/obraz003xk.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/4/obraz002em.jpg/

plus wczorajsze zakupy

http://imageshack.us/photo/my-images/40/obraz001kp.jpg/

dzisiaj jeszcze Ico na ps 3 mi powinno już wpaść w ręce

Zeus wygląda powalająco
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez box » Śr wrz 28, 11 19:08

Ico & Shadow of the Colossus gram pierwsze wrażenie z Shadowa grafika konika mnie przeraziła na początku nie wygląda bajerancko minus celownik łuku jest mały wiem że może przez to że większość przeciwników jest ogromna ale bez przesady jak można traszkę ucelować takim czymś :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Cz wrz 29, 11 10:32 przez box, łącznie edytowano 1 raz
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Gillian » Śr wrz 28, 11 19:18

box, juz tyle razy Ci zwracano uwagę - interpunkcja. Nie wiadomo o co Ci chodzi w tych postach, tak piszesz.

To pierdolnik, więc ostrzeżenia nie dam, ale proszę zwracaj na to uwage, żeby pisać czytelniej.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 03, 11 12:11

Obrazek
Będzie trzeba szybko córę zmontować by to przeszła.

Obrazek
Teraz pozostała jedynie azjatycka wer. by kolekcja była kompletna.

Obrazek
Nowy TV + gra na kurzące się move.

Obrazek
Tym razem przyszła kolej na 2k11 ver.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez deadspace6 » Wt paź 04, 11 20:48

Gdzie dorwałeś tego Black Phantom'a i za ile? Mój jest niestety troszkę sfatygowany.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » Wt paź 04, 11 22:41

Ja to Hanką Montana bym się nie chwalił :] , czyżby to dla trofeów ?
SALADYN

Postprzez uci » Pt paź 07, 11 14:43

W oczekiwaniu na Dark Souls udało mi się wymienić "świetnego" Mass Effect 2 na coś bardziej RPGowego i nastawionego na akcję - GoW Collection.
W końcu będę mógł przejść dwójkę która tylko obejrzałem podczas zlotu i ponownie pozwiedzać tereny jedynki.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Pt paź 07, 11 14:52

SALADYN napisał(a):Ja to Hanką Montana bym się nie chwalił :] , czyżby to dla trofeów ?

a po co innego...:D
przeca nie od dziś wiadomo, że sylvan kupuje wszelakiego rodzaju gnioty, żeby tylko kolekcję pucharków poszerzyć ;x
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N paź 09, 11 12:02

:whdat: Jeszcze mi, Faja, zaproszenia nie wysłałeś. Walentynki nie będzie <foch>

SALADYN napisał(a):Ja to Hanką Montana bym się nie chwalił :] , czyżby to dla trofeów ?

Nie. Wychodziłem ze sklepu i mignęła mi przed oczyma. Gro osób narzeka na Terminator Salvation. Co ciekawe, 3/4 z nich w niego nie grało. Ludzie ubzdurali sobie, że tylko dla trophy whore. To ciekawe. Ja tam dwieście zł nie dałem by konto podbić. Hanke kupiłem dla obiektywnej oceny. Mam ogrom gier, których ocena oscyluje w granicach 90%.
Gdybym miał z 4-16 gier i kupił Montane, to byłoby to dziwne, zaiste, ale mając jakieś 140 gier na PS3 mogę skok na czwartoligowy skok w bok pozwolić.

deadspace6 napisał(a):Gdzie dorwałeś tego Black Phantom'a i za ile? Mój jest niestety troszkę sfatygowany.

Aukcja internetowa. Gentlemani o cenach nie rozmawiają, powiem, ze była tańsza od mojej zwykłej USA ver. Demon's Souls , tyle, że ta, kiedy ja kupowałem była bajońsko droga - ok 300zł trzeba było dać.

Obrazek
Ten magazyn jest znakomity. Gra jeszcze nie sprawdzana. Oby była warta swej ceny.

Obrazek
Klasyki, które winny się na półce znaleźć - gościnnie ludek z edycji kolekcjonerskiej z gry Wiedźmin II.

Obrazek
Kupiłem jakiś czas temu (gry) ale nie przedstawiałem. Kolekcja Segi jest znakomita.... ale na PC (a to dzięki VF2). Na PS3 brak jest tego kultowego tytułu, niestety. Szachy natomiast są bardzo dobre. Jeśli ktoś ma stówkę na zbyciu, powinien brać z miejsca. Rango to taki zubożony Raczet i Klank, jednak jeśli masz i CiT, jak i TotD, śmiało atakuj.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez SALADYN » Wt paź 11, 11 00:47

Obrazek

Trochę tego się nazbierało w ciągu ostatnich trzech miesięcy a i to chyba nie wszystko.
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik