Deus Ex: Human Revolution

Moderator: GM

Postprzez Tidus93x » Pn paź 03, 11 15:51

Okeeey panowie, starczy już naprawdę. twilite kid skoro masz rację, bądź mądrzejszy i odpuść. Niech Raiden robi jak chce. Poza tym to temat o Deus EX, a nie waściach wszelkiej maści. Z takimi to do pierdolnika w temacie
http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=1439
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Operator » Pn paź 03, 11 16:11

To odbiję nieco.
Czy wam się udało [spoiler]uratować Malik? Jak tak, to w jaki sposób?[/spoiler] Mordowałem się z tą akcją około dwóch godzin i teraz pytam z ciekawości aby porównać sposoby.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Snake_VR5 » Pn paź 03, 11 17:54

Simon napisał(a):Raiden, przestać wypisywać już bezedury bo jesteś w tym momencie po prostu śmieszny.

bezedury ? chyba miałeś na myśli bzdury. Poza tym nie wydaje mi się bym robił się śmieszny, zwyczajnie jak widać niektórzy chcą zrobić z Deus Ex: Human Revolution drugiego MGS za wszelką cenę. A ja po prostu postanowiłem to zanegować a rozmowa potoczyła się tak a nie inaczej i tyle.

Operator napisał(a):Czy wam się udało

No cóż [spoiler]http://www.youtube.com/watch?v=ZGQbXYMzG2U[/spoiler]
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn paź 03, 11 18:13

Raiden napisał(a):bezedury ? chyba miałeś na myśli bzdury.
Skończ waść.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn paź 03, 11 20:57

Tidus93x da się uratować Malik, rzucasz granatami EMP w robota, rozwalasz heavy, potem sniperów (walisz po beczkach) i przy odrobinie szczęścia dasz radę, aczkolwiek na konsoli będzie bardzo ciężko ;].
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn paź 03, 11 21:47

Gac666, eee? Tak ich załatwić to co za problem. Bez zabójstw już jest gorzej. Na konsoli się da - współlokator z PS3 przykładem, choć z godzinę sie męczył : ).

Mnie się nie chciało ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn paź 03, 11 22:25

Dlatego mówię przy odrobinie szczęścia :P. I źle się wyraziłem, nie "ciężko", a ciężej niż na pc.

Wersja no kill podobna, tylko najlepiej mieć granaty gazowe i tranquilizer gun.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Operator » Pn paź 03, 11 22:34

Wersja no-kill jest prawie niemożliwa - trza być jakimś moherowym ninją aby zdążyć dwóch heavy z tranqulizera zdjąć, nie dać się trafić reszcie żołnierzy, i jeszcze zdjąć snajperów. Po prostu brakuje czasu, aby załatwić ich w taki sposób.
Mi po dwóch godzinach się udało - ale było ciężko, bo nie miałem ani snajperki ani granatów EMP. Na szczęście został mi jeden punkt Praxis, za który kupiłem zmniejszenie odrzutu i dalekich przeciwników zdjąłem z karabinu. Tranqulizer mi się przydał dopiero przy robocie, którego i tak dobiłem pistoletem (z odpowiednimi ulepszeniami zjada inne bronie).
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » Wt paź 04, 11 09:49

Uratowanie Malik bez zabijania to kwestia odpowiednich przygotowań i kilku prób i mnie się ta sztuka udała.
Przede wszystkim potrzebujesz odpowiednie wszczepy, w pełni rozwinięty system szklana tarcza (niewidzialność) i dostępne wszystkie baterie to podstawa, przyda się jeszcze szybszy sprint, w ekwipunku koniecznie trzeba mieć jeden granat gazowy i jeden EMP a także karabin usypiający i sporo żarcia.
Teraz jak tylko rozpoczyna sie akcja to zeskoczyłem na dół włączając stealth i obiegłem maszynę Malik od lewej, w tym momencie rzucasz granat gazowy w ciężkiego po prawej jest on na tyle blisko jednego z żołnierzy że załatwisz dwóch o razu, dalej biegniesz w stronę drugiego ciężkiego załatwiając go takedownem po czym trzeba sie odwrócić i rzucić granat EMP w robota, tu ważna sprawa jeśli dwóch pierwszych gości załatwiłeś zbyt późno to wybuchający box guard może ich zabić. Dalej wbiegamy na konstrukcję po lewej z trzema strażnikami których załatwiamy takedown'ami, teraz zeskakujemy na dół i załatwiamy kolejnego który siedział poniżej tych trzech, teraz sprint na druga stronę i kolejny żołnierz pada, potem na górę na drugą konstrukcję i załatwiamy snajpera, ostatnim gościem jest snajper po przeciwnej stronie którego zdejmujemy snajperką usypiającą.
Taka kolejność jest najlepsza bo z początku zdejmujemy najgroźniejszych gości po czym skupiamy sie na ilości dlatego warto ominąć pierwszego snajpera bo wspinaczka po drabinie jest zbyt czasochłonna a gość nie strzela jak opętany, większość akcji robimy oczywiście będąc niewidzialnym uzupełniając energię to gwarantuje nam bezpieczeństwo że żołnierze sie na nas nie skupią, granat gazowy na dwóch pierwszych gości mozna również zastąpić dopalaczem refleksu jednak granat jest pewniejszy.

Tak w ogóle kombinacja niewidzialności, dopalacza refleksu i wszystkich pięciu baterii bardzo ułatwia grę, taka obława na Jensena w apartamencie Zhu Yao którą za pierwszym razem przechodziłem z godzinę po kolei zdejmując pałętających sie gości i omijając dolny pokój, za drugim razem będąc niewidzialnym po prostu wpadłem między towarzystwo i w pół minuty wszyscy leżeli nieprzytomni.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SALADYN » Wt paź 04, 11 23:00

http://www.youtube.com/watch?v=4v1X5F0d58I&feature=related

Kto nie ukończył jak dotąd Deus Ex lub nie doszedł do trzeciego bossa niech nie ogląda.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr paź 05, 11 07:18

PWND!!!
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz paź 06, 11 22:46

Przy okazji skoro jesteśmy przy bossach to warto zauważyć że straszne z nich cieniasy, Barret był niezłym wyzwaniem za pierwszym razem ale tylko dlatego że jak dotąd grałem po cichu i unikałem otwartej walki która jest kluczem do pokonania szefów, no i fakt że całą sprawę może za nas załatwić system Tajfun też raczej nie jest zaletą że o kwiatkach jak w powyższym filmiku nie wspomnę.

Ogólnie poziom trudności w Deus Ex jest słaby, spodziewałem sie jakiegoś wyzwania tymczasem spotkał mnie zawód bo nie widzę różnic między normalem i hardem, jest nawet łatwiej skoro system gry już obcykałem.
SALADYN

Postprzez Operator » Pt paź 07, 11 22:50

SALADYN napisał(a):spodziewałem sie jakiegoś wyzwania

Ta, w otwartej bez ulepszenia pancerza dostajesz dwie-trzy kule z karabinu i leżysz.
Jak się wykupi odpowiednie ulepszenia to gra staje się łatwa, fakt.
Btw. Czy po ulepszeniu zasięgu radaru znikali wam z niego przeciwnicy? Chodzi o to, że pojawiała się grupka jednych, na chwilę znikała, potem drugich i tak w kółko. (Kwestia RAMu?)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » So paź 08, 11 00:03

Nie chodzi o otwarte starcia, te są z góry skazane na porażkę ale o całokształt gry.

Co do radaru to taki efekt pojawia się jak przechodzisz na wyższe piętra i oddalasz sie od jednych przeciwników a przybliżasz do innych więc może to nie żaden problem a tylko twoje zbyt bystre oko :)
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » So paź 08, 11 13:36

A początek tak miło się zapowiadał ale to również po części kolejne potwierdzenie wcześniejszej dyskusji

SALADYN napisał(a):Przy okazji skoro jesteśmy przy bossach to warto zauważyć że straszne z nich cieniasy, Barret był niezłym wyzwaniem za pierwszym razem

Zgoda, to samo jeśli chodzi o walkę z Yeleną. Zajefajne klimatyczne pomieszczenie, jej stealth camo no ale
http://www.youtube.com/watch?v=1AE-cmCs ... re=related
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So paź 08, 11 14:23

Szkoda że Ci bossowie pełnili taką rolę jak Cobra w MGS3. Byli przeszkadzajkami, które nie miały większego znaczenia. Walki jeszcze mogłem zdzierżyć. Fakt iż bossowie pojawili się tylko po to żeby być już był bardziej ciężkostrawny.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 10, 11 10:06

Tak jeszcze wracając do Malik, jeśli nie udało wam się jej uratować a próbowaliście to ominęła was mocna scena, przy następnej okazji po prostu lećcie do windy zanim VTOL eksploduje.

A teraz z innej beczki, wczoraj zaktualizowała mi się lista trofeów z Deus Ex, doszły te z Missing Link i szybkie ich przeglądniecie obudziło nadzieje na nieźle zapowiadające sie wyzwanie przejścia całego dodatku bez użycia ani jednego punktu Praxis, przechodzenie gry bez zabijania i alarmów to przysłowiowa bułka z masłem zwłaszcza przy drugim podejściu ale jakoś nie wyobrażam sobie żeby to trofeum wpadło tak łatwo jak te niby najtrudniejsze z podstawki.

A tak w ogóle będzie ktoś z forum chciał ten dodatek na PS3 ?
SALADYN

Postprzez Soul » Pn paź 10, 11 20:47

Myślę, że ja będę je kupował. Może jakaś zrzutka?
Soul
Predator

Postprzez SALADYN » Pn paź 10, 11 23:48

Ano dlatego pytam, pogadamy jak wyjdzie.
SALADYN

Postprzez Soul » Cz paź 13, 11 17:16

Jak coś to się na gg zgadamy :)

Dziś zaciskam poślady i gram od nowa w Deusa. ;D
Soul
Predator

Postprzez Snake_VR5 » N paź 16, 11 16:48

Dodatek ukarze się 18 października bieżącego roku.
Cena DLC na Steam to 14.99$ / 10.99€.

Statek będący więzieniem ?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8IKadyL1I#!
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » N paź 16, 11 18:55

Nie 26 w europie a 20 w usa?

11 Euro, sheesh :/, dodatek poczeka na zakup widzę.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt paź 18, 11 17:33

Launch trailer
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xDHGwgzkg#!

Snake ?! nowy Metal Gear ?! Odkładajmy kasę
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Wt paź 18, 11 17:45

To jak kupujemy ?
SALADYN

Postprzez Gac666 » Wt paź 18, 11 21:04

Ja kupuje od razu, nie daruje :D.

O już jest... faaaaaaaaaaaaaaak.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt paź 18, 11 22:21

A na PSN jeszcze nie ma :(

I pytałem o jakąś zrzutkę wśród posiadaczy PS3.
SALADYN

Postprzez Soul » Wt paź 18, 11 23:25

Jakby było kilku chętnych to ja z wielką chęcią się dołączę :D
Soul
Predator

Postprzez deadspace6 » Cz paź 20, 11 20:50

Pytanie trochę nie na temat: jest ktoś zainteresowany tą moją kolekcjonerką? Bo chce się tego jak najszybciej pozbyć.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » Cz paź 20, 11 23:13

Ja tam swój egzemplarz mam więc odpadam, ty mi lepiej napisz czy jesteś zainteresowany dodatkiem "Missing Link".

W sam dodatek zdążyłem już przyciąć dwie godzinki ale to jeszcze za mało żeby cokolwiek konkretnego napisać ale zresztą to DLC chyba nie potrzebuje rekomendacji.
Soul odpal GG.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Pt paź 21, 11 00:51

Ja również odpaliłem

[spoiler]Początek gry jest dość ubogi jeśli chodzi o możliwości i bronie, ale to ostatnie w miarę szybko można nadrobić. Kluczem znów okazały się szyby wentylacyjne. Tak trafiłem na dobrze nam znany pokład z trailera gdzie całość przypomina Tanker z MGS2, klimacik jest ale inteligencja przeciwników (zapisałem grę i trochę się pobawiłem) mnie przeraża. Ci nieświadomi niczego idioci dają się zabić w często głupi sposób, cóż który z nich mógł przypuszczać że ten zakrwawiony i torturowany Adam Jensen będzie stanowił dla nich takie zagrożenie. Na ''mostku'' twórcy uraczyli nas tajemniczym sojusznikiem, czy tylko ja mam skojarzenie z AI przypominające skrzyżowanie Daedalusa z Oracle z pierwszego Deus Ex.[/spoiler]
Snake_VR5
Jack the Ripper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole