Metal Gear Solid HD Collection

Kolekcja serii po liftingu; wrażenia, solucje, opisy zmian.

Postprzez SALADYN » Śr lut 15, 12 17:18

Dalej też nic nie ma, Miller coś tam mówi o zostawianiu "San Hieronyimo crap behind" co wiele mówi o uwzględnianu twórców tej części w kanonie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » Śr lut 15, 12 17:30

Oni tak wszystko wyjaśniają to co czego wyjaśniać im się już nie chcę (patrz: czwórka).

Ale to i tak śmiech na sali, Kojima zmusza do robienia kolejnego MGSa odgrażając się jak on to nie chcę już mieć z tym nic wspólnego, przekazać następnemu pokoleniu, tylko po to żeby znów wrócić i wszystko wesoło osrać. Niech przestanie pieprzyć że piątkę zostawi komuś innemu, bo jeszcze się okaże niekanoniczna - po niedługim zresztą czasie.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Cz lut 16, 12 13:59

Dalej też nic nie ma, Miller coś tam mówi o zostawianiu "San Hieronyimo crap behind" co wiele mówi o uwzględnianu twórców tej części w kanonie.

Ta, to było dobre, nabijałem się chwilę z tego z kumplem :D. Ja to zinterpretowałem raczej jako "przepraszamy za Portable Ops", ale faktycznie, rozwiązuje kwestię kanoniczności.
Oni tak wszystko wyjaśniają to co czego wyjaśniać im się już nie chcę (patrz: czwórka).

Ale to i tak śmiech na sali, Kojima zmusza do robienia kolejnego MGSa odgrażając się jak on to nie chcę już mieć z tym nic wspólnego, przekazać następnemu pokoleniu, tylko po to żeby znów wrócić i wszystko wesoło osrać. Niech przestanie pieprzyć że piątkę zostawi komuś innemu, bo jeszcze się okaże niekanoniczna - po niedługim zresztą czasie.

Nie bądź takim krytykantem ;). Jeśli chodzi o bąkanie o porzuceniu serii, to nie jest to coś nienaturalnego. Za każdym razem jak o tym czytam przypomina mi się program w którym Quentin Tarantino rozmawia z Fioną Apple. Mówi tam między innymi, że twórca po ukończeniu dzieła powinien być całkowicie wypalony, jakby niczego już nie miał nigdy stworzyć.
Wydaje mi się, że Hideo Kojima miał ten sam problem po każdej ukończonej części. Patrząc na to ile czasu, pracy i pasji za każdym razem poświęcał, nie ma dla mnie nic dziwnego w tym, że miał ochotę skończyć z serią - mógł czuć, że zrobił wszystko czego chciał.

Po każdej produkcji mogły się pojawić dwie rzeczy: niedosyt przez niespełnione zamierzenia i nowe pomysły. Wystarczy sobie przypomnieć otwartą dżunglę w MGS3 i o osiągnięciu tylko jednego z dziesięciu planowanych kroków naprzód przy MGS4.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » Pt lut 17, 12 12:11

Cóż gra już parę razy wirowała mi w konsoli ale jak dotąd sprawdziłem tylko Peace Walker'a, MGS 2 i 3 jednak zbyt mocno przemaglowałem swego czasu żeby tak szybko wracać do tych gier.
Udało mi się sprawdzić nawet jedną misję w kooperacji i co tu dużo gadać o to chodziło od samego początku bez zbędnego kombinowania z zbieraniem sie w grupy, jak tylko ogarnę fabułę i ogólnie singlową część to śmiało atakujemy co-op'a, liczę na was.
SALADYN

Postprzez uci » N lut 19, 12 19:19

w końcu ograłem kolekcję i poczułem się taki casualowy jak w MGS3 próbowałem strażnika podejść i musiałem powtarzać wszystko z 4 razy na no-kill/alarm. Ale jak już wszystko załapałem gra ruszyła z kopyta, brak deszczu wygląda słabo, ale sama gra już przyprawia o uśmiech radości :]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » N lut 19, 12 21:23

Czyli prezencik już był, jak będziesz zabierać sie za Peace Walker'a to wiesz gdzie mnie szukać.
SALADYN

Postprzez uci » Wt lut 21, 12 10:55

o to pewne, mam zamiar w PW wyciągnąć wszystko co oferuje multi;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lut 21, 12 12:04

Super bo losowi towarzysze zazwyczaj jadą na pałę i walą z RPG w pojazdy podczas gdy ja chce grac po cichu a warto się zawczasu zgadać w jaki sposób zaliczamy daną misję np przez chat z poziomu PS3.
SALADYN

Postprzez uci » Wt lut 21, 12 13:07

jak co to GG - bo mam taki a nie inny system pracy więc zawsze się musze ugadac z 2-3 dni wczesniej, a wtedy jazda ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez geenoff » Wt lut 21, 12 13:55

uci napisał(a):o to pewne, mam zamiar w PW wyciągnąć wszystko co oferuje multi;]

Wchodzę w to w miare mozliwości oczywiście
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Konsola » Wt lut 21, 12 18:56

Platyna już siedzi w Peace Walker od dłuższego czasu, ale bardzo chętnie [po raz pierwszy ever] wykorzystam EM NET w 4 osoby.
Extra Ops, 5 red skull czołg, wszyscy w Stealth Camo. podkładający EM NET i koniec walki po 10 sekundach. To musi być coś.
Obrazek
Konsola
Ultra Box

Postprzez SALADYN » Wt lut 21, 12 19:08

Tak ale żadna z tego zabawa a poza tym ocena jest wtedy zaniżana, za to byłby to szybki sposób żeby pomóc komuś zdobyć silne pojazdy do outer ops.
SALADYN

Postprzez Konsola » Wt lut 21, 12 20:07

Mhm, chodziło mi raczej o fun. Wiadomo, że byłaby zaniżana ze względu na użycie niewidzialności, ale po wbiciu wszystkiego na S zostają mi właśnie tylko takie zajawki, albo pomaganie innym.
Obrazek
Konsola
Ultra Box

Postprzez uci » Wt lut 21, 12 20:13

popieram, szczególnie że przy PSP wiele broni z co-opa leżało i się kurzyło.

Swoją drogą ciekawostka - podczas sceny z The Boss zaraz po rozpoczęciu operacji Snake Eater, na kroplach deszczu rozpryskujących się po ekranie widać twarz the boss.
uci
Uber Big Boss

Postprzez geenoff » Wt lut 28, 12 10:40

To teraz z innej beczki
A mianowicie chodzi mi o transfering PW-to jest jakas paranoja
Jeśli chodzi o transfering z PSP na PS3 to nie ma problemu wszystko działa ok
A teraz uwaga: Jesli grałes na PS3 i chcesz zrobic transfering na PSP to sie zdziwisz bo nie działa,to po co to komu pytam sie? Czy ktos juz to sprawdzał? Help,hilfe...
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez SALADYN » Wt lut 28, 12 10:52

Moje PSP leży i nie dycha więc nie sprawdzałem nawet, zresztą i tak mi ta opcja jest niepotrzebna, pad jest jednak zbyt wygodny żeby wracać do PW na PSP.
SALADYN

Postprzez geenoff » Wt lut 28, 12 11:20

SALADYN napisał(a):pad jest jednak zbyt wygodny żeby wracać do PW na PSP.

Popieram całkowicie na padzie gra sie wyśmienicie i o wiele łatwiej
Chodzi mi o to ze znowu bede dojezdzał do pracy 1.5-2gdz w jedna strone,wolał bym w tym czasie popstrykac w PW a ta opcja z transferingiem sprawdziła by sie w 100%
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Gac666 » Cz mar 01, 12 08:27

Poczytaj w necie, bo jestem pewny, że powinno to działać w obie strony.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez geenoff » Cz mar 01, 12 22:14

Właśnie wszystko rozkminiłem wszystko działa ok
Przegapiłem to w menu gry-boże widzisz i nie grzmisz
Teraz drug sprawa a mianowicie kwestia osiągniec,wiadomo za jak wrzuci sie save z psp to pucharki sa zablokowane
Czy jak beda transferował z psp-ps3-psp-ps3.......i tak dziesiatki razy czy nie namieszam sobie z trofeami?
Powiedzmy ze w trakcie grania na psp spełnie jakis warunek na trophy a potem zrobie transfer na ps3 czy to mi zaliczy do osiagniec?
Troche to pogmatwane juz sam sie pogubiłem-ale za jakąkolwiek pomoc będe wdzięczny
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez uci » Pt mar 02, 12 01:40

jak dobrze pamiętam to nie zaliczy ci trofea za wyczyn zrobiony na PSP - np.

za postrzał strażnika w 4 litery (na PSP) , jak wrzucisz sejv z PSP na PS3 to nie wyskoczy ci pucharek za postrzał. Tak samo jak za zdobycie/pokonanie kogoś, po prostu nie uznaje ci trofeum, ale nie zablokuje, jak powtórzysz sytuacje na PS3 to zaskoczy.
Np. za zaliczenie misji na S - zrobisz to drugi raz na PS3 to wtedy załapie.

Gdyby trofea wpadały za sejvy to wystarczało by platynowe sejvy ściągać z sieci na konsole i po sprawie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 02, 12 08:25

OK to już wiemy że trofea w ten sposób nie wpadają ale co z przypadkiem kiedy zaczynasz grę na PS3, robisz transffaring na PSP spełniasz jakiś warunek dla trofeum i robisz z powrotem transffaring na PS3 ?
Wtedy developer mógłby zaliczać puchary bo może sie zrobić miszmasz kiedy wszystkie misje masz zaliczona na S na PSP i nie wiesz jaką musisz powtórzyć na PS3.
SALADYN

Postprzez uci » Pt mar 02, 12 13:18

tak to ma działać chyba z Vitą bo tam chyba są już trofea??

bo w przypadku PS3-PSP transfer sejvów nie uruchamia pucharów, nie wiem tylko jak z trofeami za przedmioty np. stealth, czy trofeum wpada za posiadanie go czy za zbudowanie
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 02, 12 13:44

uci napisał(a):bo w przypadku PS3-PSP transfer sejvów nie uruchamia pucharów, nie wiem tylko jak z trofeami za przedmioty np. stealth, czy trofeum wpada za posiadanie go czy za zbudowanie

Trofeum wpada za zbudowanie więc wcale bym sie nie zdziwił gdyby trofeum mozna było zdobyć tylko na PS3, co w takim wypadku mają począć osoby które grę zaczynały na PS3 a kończyli na PSP, bo zaczynanie od nowa całego PW raczej nie wchodzi w rachubę.
SALADYN

Postprzez uci » Pt mar 02, 12 16:54

jeżeli są trophy hunterami to muszą grac tylko na PS3, a jak chcą się po prostu bawić PW to wtedy ich raczej trofea nie ruszają.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 02, 12 21:18

Ale jednak trofea są powiązane z 100% gry i najlepszymi sprzętami w PW więc czemu nie zaliczać przy okazji.
SALADYN

Postprzez geenoff » Pt mar 02, 12 21:28

Wniosek z tego jasny-nie ma co kombinowac z transferingiem jesli ktos odblokowuje sobie trofea bo potem wszystko pomiesza sie i pogmatwa amen!
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » Pt mar 02, 12 21:39

Limitka na zavvi już za 60 :). Ciekawe kiedy się to wyprzeda. Może uda mi się zlapac w promocji kiedys za 40 :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So mar 03, 12 01:32

twilite kid napisał(a):Limitka na zavvi już za 60 :). Ciekawe kiedy się to wyprzeda. Może uda mi się zlapac w promocji kiedys za 40 :).

Heh a pierwsze zamówienia kasowali bo taki popyt był że musieli ograniczać ilość zamówionych sztuk.
SALADYN

Postprzez Spuczan_ » Pn mar 12, 12 00:10

Czy w PW w wersji HD jest pauza?
Spuczan_
Black Color

Postprzez SALADYN » Pn mar 12, 12 00:43

Znaczy sie podczas misji gdy grasz samemu to tak ale w kooperacji naciśnięcie przycisku start równa sie bliskiemu spotkaniu z gąsienicami T-72.
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid HD Collection