Assassin's Creed [seria]

Moderator: GM

Re: Assassin's Creed [seria]

Postprzez uci » Śr cze 20, 12 20:23

mi tam ten bieg przez dom wydawał się sceną rezyserowaną, lub jedyną możliwą drogą którą będzie nam dane biec.
ciekawi mnie tylko czy bieganie po pustkowiach nie będzie tak nudne jak śmiganie konno po mapie świata jak za AC1
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » Cz cze 21, 12 15:46

Wiem, że to z WiiU, czytałem, niemniej coś tam gameplayu pokazał, a ja tego wcześniej nie widziałem.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Wt lip 03, 12 12:12

SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SALADYN » Wt sie 14, 12 12:43

SALADYN

Postprzez Pabian01 » Śr sie 15, 12 10:20

Te bitwy to oni już raz pokazali, i to nawet w dłuższym gameplayu. W Liberation na Vite walczy z aligatorem na ostatnim trailerze, w 3 pewnie tego elementu też nie zabraknie :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Śr sie 15, 12 10:24

mnie bardziej ciekawi czy skończą wątek desmonda
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sie 15, 12 10:49

uci napisał(a):mnie bardziej ciekawi czy skończą wątek desmonda

Bez jaj, każdy wie że będzie jeszcze co najmniej jeden AC w teraźniejszości lub niedalekiej przyszłości tyle że bez Animusa i jakiś historycznych wydarzeń w tle a przynajmniej tego chcą fani a fanów trzeba słuchać.
SALADYN

Postprzez uci » Śr sie 15, 12 11:04

no ale obiecali zakończenie wątku desmona w 3jce + ratowanie świata w związku z datą 2012. Chyba że zakończą tylko ten wątek a desmonda zostawią dalej
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sie 15, 12 11:10

Między wszystkimi czterema częściami AC nie minął nawet rok czasu od kiedy Desmond pierwszy raz wszedł do Animusa więc do Grudnia 2012 mogą spokojnie dwie gry zmieścić, nie pochwalam oczywiście takiego kroku i ciekawe zakończenie serii przyjmę z otwartymi ramionami ale bądźmy realistami.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Pt wrz 07, 12 09:38

SALADYN

Postprzez SALADYN » So wrz 15, 12 22:54

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=p6AjD0dgXBI

Koniecznie przed zagraniem w ACIII będę sobie musiał odświeżyć "Ostatniego Mohikanina" i przy okazji "Patriote" choć ten ich patriotyzm pewnie wyjdzie mi bokiem, znacie jeszcze jakieś ciekawe filmy z tego okresu historycznego ?
SALADYN

Postprzez uci » So wrz 15, 12 23:29

tak swoją drogą - ciekawe czy kolaboracja między MGS a AC ruszy dalej i w AC3 dostaniemy coś związanego z MGSem, albo w GZ/Rising coś związanego z AC?

(Jabłko z piece of eden ładnie by tłumaczyło zdolność BB do przeciągania żołnierzy na swoją stronę)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt wrz 28, 12 07:14

W połowie listopada zostanie wydana Assassin's Creed Ezio Trilogy czyli specjalny pakiet zawierający AC2 a także Brotherhood i Revelations, gry mają posiadać wydane jak dotąd dlc choć nie wiadomo czy wszystkie czy tylko te multiplayerowe, ciekawa oferta dla kogoś kto jeszcze się z serią nie spotkał.
SALADYN

Postprzez Solidny » So wrz 29, 12 16:30

Ciekawa i dla mnie, mam tylko AC2 bez żadnych dlc, a chętnie bym ograł dwa brakujące rozdziały. Zwłaszcza, że takie rzeczy znikają z psn z niewiadomych powodów.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » So wrz 29, 12 20:51

Póki co wiadomo że ACII będzie posiadał dwie sekwencje DNA które normalnie wydano jako DLC, do tego dochodza na bank pakiety map i postaci do Brotherhood i Revelations ale nie wiadomo co z "Zaginięciem Kopernika" ?
SALADYN

Postprzez kALWa888 » N wrz 30, 12 13:33

Solidny napisał(a):Ciekawa i dla mnie, mam tylko AC2 bez żadnych dlc, a chętnie bym ograł dwa brakujące rozdziały. Zwłaszcza, że takie rzeczy znikają z psn z niewiadomych powodów.

Na pewno znikają? Ja dlc do takiego Castlevania Lords of Shadow znalazłem jedynie metodą "lupy". Jest to tak jakby poza tym do czego sami możemy zajrzeć. Dopiero jak użyjesz wyszukiwania to może znajdziesz. Choć ja np nie mam pojęcia czy demo FFXIII-2 było na PSN, ale mój kumpel grał na X360 i mówił że tam było do ściągnięcia. A na PSN niestety żadną metodą nie znalazłem, więc może faktycznie to wszystko gdzieś znika. Ale tak czy siak rzeczy kupne pod żadnym pozorem nie powinny znikać.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Solidny » N wrz 30, 12 14:43

kALWa888 napisał(a):
Solidny napisał(a):Ciekawa i dla mnie, mam tylko AC2 bez żadnych dlc, a chętnie bym ograł dwa brakujące rozdziały. Zwłaszcza, że takie rzeczy znikają z psn z niewiadomych powodów.

Na pewno znikają? Ja dlc do takiego Castlevania Lords of Shadow znalazłem jedynie metodą "lupy". Jest to tak jakby poza tym do czego sami możemy zajrzeć. Dopiero jak użyjesz wyszukiwania to może znajdziesz. Choć ja np nie mam pojęcia czy demo FFXIII-2 było na PSN, ale mój kumpel grał na X360 i mówił że tam było do ściągnięcia. A na PSN niestety żadną metodą nie znalazłem, więc może faktycznie to wszystko gdzieś znika. Ale tak czy siak rzeczy kupne pod żadnym pozorem nie powinny znikać.

Z tego powszechnego menu na pewno znikają, ale linki (jak ktoś ma) działają. Np chciałem ściągnąć demo, które kiedyś miałem, ale wywaliłem - nie było na psn, więc ściągnąłem przez "download history". Demo FFXIII-2 było, bo grałem :)

Skoro już jestem w temacie... grałem w demo ACIII! :D
Kolejka była długa, ale czekałem mniej niż 30 minut (podobnie jak z Rising). Najpierw dostałem miejsce przy sekwencji z bitwą morską. Robi wrażenie! Statek żyje swoim życiem, załoga natychmiast reaguje na polecenia zrzucania lub wciągania zagli. Są trzy fazy: pełne żagle, zrefowane (połowa żagli) i stop. Można było wybrać cztery rodzaje amunicji: zwykłę kule armatnie, podwójne kule połączone łańcuchem (do łamania masztów), małe kule i podpalone kule. Mieliśmy dwa rodzaje ataku (L1 i R1): tradycyjna salwa z burty i precyzyjny strzał.

Demo zaczyna się w jakimś karaibskim archipelagu, słoneczko świeci, mkniemy sobie kanałem, zbliżając się do otwartego morza. Connor patrzy przez lunetę, widzi cel - inny statek, który trzeba pojmać. Możemy pobiegać po pokładzie, ale najlepiej iść do steru i przejąć kontrolę. Sterujemy pomiędzy wysepkami, gonimy statek, który co jakiś czas pruje do nas z armat. Chcemy odpowiedzieć tym samym, ale musimy statek pojmać. Wypływamy na pełne morze, ale cóż to! Znikąd pojawiają się dwa kolejne statki, które musimy wyeliminować. Zaczyna się sztorm...

Na początek powiem, że widok salw z armat przeciwników robi wrażenie - za każdym razem czułem, że to powinien być ostatni widok w życiu. Jak już wspomniałem, są dwa tryby ataku. Pierwszym, czyli salwą, zmiękczamy statek z bliska. Ale uwaga! Skoro my jesteśmy blisko nich, oni są blisko nas - więc też prują. Na wodzie pojawia się czerwony kolor oznaczający strefę ataku przeciwnika (czyli gdzie oberwiemy od ich salwy). Żeby uniknąć ubrażeń, trzeba nacisnąć kwadrat tuż przed atakiem - wtedy cała załoga kuca/chowa się. Z czasem statek będzie coraz bardziej zasyfiony, pełen dziur, odłamków itp, ale jak to w grach, możemy wytrzymać znacznie więcej niż w rzeczywistości. Jeden statek już zaczynał mięknąć, a załoganci krzyczeli, że pojawił się słaby punkt w kadłubie. No to przechodzimy do strzału precyzyjnego (R1). Działa trochę jak snajperka w MGS :). Jest celownik, ale lata boki. Kierujemy gdzie mniej więcej ma być prawą gałką (czyli po prostu rozglądając się). Jeśli akurat będzie się pokrywał z celem, puszczamy R1 - STRZAŁ! Statek tonie. Satysfakcja :). Drugi padł po prostu od kolejnych salw. Sztorm robi się coraz gorszy. Poczułem skurcz w żołądku, kiedy płynąłem w stronę fali dwa razy większej od mojego statku - na szczęście wspiął się po niej bez problemu. Coś pięknego :D. Został ostatni statek, który trzeba pojmać. Strzelamy z łańcuchów, aż padły maszty. Zaczyna się scenka z abordażem. Connor wskakuje na statek razem z załogą, tnie pierwszego ziutka z brzegu i bam, koniec dema. Teraz mnie prowadzą do drugiego!

Teraz mamy okazję zakraść sie do więzienia. Connor podpływa łódką pod klif razem ze swoim brodatym pierwszym oficerem (znanym ze statku). Wspinamy się po skale. Gra nie pokazuje wprost którędy się wspinać, ale jak zwykle jest to bardzo intuicyjne, widać jakieś tam nierówności w skale, więc nigdzie się nie zaciąłem. Wskakujemy do budynku. Dalej jest standardowa sekwencja skradankowa, bardzo liniowa w porównaniu z innymi skradankami. Chyba tylko w jednym pomieszczeniu możemy faktycznie wybrać kolejność eliminowania przeciwników (włącznie z opcją ominięcia). Możemy przyklejać sie do ściany automatycznie, podchodząc do niej i robić stealth kille przeciwnikom za rogiem. Zauważyłem, że przerwałem dialog dwóch strażników, mordując jednego. Jestem prawie przekonany, że ten którego właśnie mordowałem, coś tam jeszcze mówił do drugiego :D. Może to byli ci na dole, ale głośność nie sugerowała tego. Na koniec była ucieczka z płonącego budynku w stylu Uncharted 3. Wcześniej przeciwnicy nie mogli mnie wykryć, więc nie powalczyłem sobie. W trakcie ucieczki była okazja do większej rzeźni. Przeciwnicy byli tak przerażeni pożarem, że ledwo się przede mną bronili. Padali jak muchy, a ja podziwiałem efektowne wykończenia, w tym jedno pod ścianą. Mam wrażenie, że Connor jest bardziej dziki od swoich przodków. To tyle o drugiej sekwencji, praktycznie nic nowego, liniowa trasa, no i efekciarstwo. Liczę na misje z bardziej otwartą strukturą - ta przypominała raczej ukryte krypty z dwójki.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » N wrz 30, 12 20:02

Trójeczka wpadnie na pewno do 2-3 miesięcy po premierze :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 05, 12 19:40

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MMrec8dqH3U

Trailer skupiający się na postaci Connora.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Pt paź 19, 12 14:28

http://zakon-ac.info/galeria/zdjecia/ac3/moderntimes.jpg

Poszukiwanie kolejnej krypty, zapaśnik templariusz ?

Plus bonusowy filmik do którego prowadziła sieciowa gra od ubi.

http://www.youtube.com/watch?v=2TgOZbIZqdg
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt paź 19, 12 14:56

SALADYN napisał(a):http://zakon-ac.info/galeria/zdjecia/ac3/moderntimes.jpg

Poszukiwanie kolejnej krypty, zapaśnik templariusz ?

Hotlink :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 19, 12 15:06

SALADYN

Postprzez uci » Pt paź 19, 12 20:46

raczej zabójstwo wykorzystując jako tło zapasy?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt lis 06, 12 10:42

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Śr lis 07, 12 00:09

A tak BTW mały spojler, misje z Desmondem w roli głównej potwierdzone.
SALADYN

Postprzez Faja » Śr lis 07, 12 07:12

Wczoraj latałem jak popieprzony przez 6 godzin i robiłem wszystko inne tylko nie wątek główny: polowania, misję osadników ode mnie z osady, zbieranie skrzyń i piórek na pograniczu i inne takie tam pierdoły. Misje ludzi z pogranicza, swoją drogą zajebiste, bo któż nie chciałby rozwiązać kilku zagadek (
Spoiler:
).
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » N mar 03, 13 16:30

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nW4Ey0d_KUs#!

Podoba mi się to zmienianie klimatów w serii, już po drugiej części mieli zmienić okres historyczny to ludzie by tak nie psioczyli na Brotherhood i Revelations.
SALADYN

Postprzez shalashaska » Śr mar 13, 13 09:36

Ostatnia część z Indianinem mi nie podeszła, ale bitwy morskie są godne uwagi.
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez Rav » So maja 11, 13 13:26

Gra ktos z was w pierwsza część AC na ps3? Nigdy nie bylem zainteresowany ta seria, jednak jakis czas temu zakupilem sobie uzywke z allegro i postanowilem pograc.
Gra muli tak strasznie ze czasem mam wrazenie jakbym ogladal pokaz slajdow. Czy mieliscie podobne przygody z ta gra? Wyczytalem, ze jest to norma i nic z tym nie da sie zrobic. Powaznie nie ma zadnego sposobu? :tard:
Rav
Arnold

Gram: Mario
Czytam: Mein Kampf

Postprzez Gillian » So maja 11, 13 13:56

Jest sposób na kiepską konwersję na PS3. Wyrzucić ją do kosza i wziąć normalną wersję na X360.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole