Residenty

Moderator: GM

Postprzez uci » Pt paź 14, 11 06:26

nie obraziłbym sie za jakiegos nowego dead aim na Move, albo rimejki Umbrella/darkside chronicles z Wii.
Zresztą wkrótxce będzie można ograć HOTD overkill
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt paź 14, 11 07:00

Prędzej porty a nie remake i również bym się nie obraził choć to dla mnie minus jeden powód do zakupu Wii.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Wt lis 01, 11 23:08

Cover Up Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=ftwhhScc ... r_embedded Caire Redfield ''Hi Dear''

Nawet taki trailer pokazuje że gra nastawiona będzie na kooperację, ale za to będzie do czego postrzec. Najprawdopodobniej pojawi się więc Nemesis, Tyrant T-103 , William Birkin, Lickery , Zombie itd i wreszcie Nicholai. Osobiście jednak mało mnie kręci granie członkiem organizacji Umbrella lub członkiem amerykańskich oddziałów specjalnych. Dali by Hunka (fajnie że się pojawił) i jego oddział i był bym na pewno bardziej zadowolony.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt lis 01, 11 23:52

zawsze zostaje alternatywa w postaci darkside chronicle , przejazd przez residenty od Zero do Code Veronica + kilka nowych misji.

Sal możesz sobie odjąć 1 powód dla kupna Wii
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 02, 11 01:31

uci napisał(a):Sal możesz sobie odjąć 1 powód dla kupna Wii

Obydwa Chronicles będą na PS3 ?
SALADYN

Postprzez Faja » Śr lis 02, 11 08:08

SALADYN napisał(a):
uci napisał(a):Sal możesz sobie odjąć 1 powód dla kupna Wii

Obydwa Chronicles będą na PS3 ?

tak tak tak jaram się
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Śr lis 02, 11 09:21

w zestawie jako Biohazard Chronicle (więc u nas pewnie jako RE chronicle)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 02, 11 12:10

Elegancko choć Wii wciąż ma kilka asów w rękawie którymi mnie kusi, no i jednak wolałbym fizyczny nośnik.

Atak skoro jesteśmy w temacie.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qYdw4RFpx5s&oref=http%3A%2F%2Fwww.capcom-unity.com%2Fgregaman%2Fblog%2F2011%2F10%2F31%2Fnew_raccoon_city_trailer_and_screens_will_lacerate_your_face
SALADYN

Postprzez uci » Śr lis 02, 11 19:10

RE4/code veronica w europie nie wyszły na płytce?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lis 03, 11 00:10

uci napisał(a):RE4/code veronica w europie nie wyszły na płytce?

Na płytce to wyszło tylko w nipponie więc z tym pewno będzie podobnie ale jednak poczekajmy to zobaczymy.
SALADYN

Re: Residenty

Postprzez SALADYN » Cz cze 28, 12 09:02

Celowniczki z Wii już można zasysać, kusi mnie żeby je kupić ale jednak poczekam aż sobie różdżki sprawie.
SALADYN

Postprzez uci » Cz cze 28, 12 09:12

czas zainwestować w kasę na PSN, te tytuły są warte zakupu
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lip 16, 12 20:31

SALADYN

Postprzez kALWa888 » Pn lip 16, 12 20:36

Degeneration bardzo mi się spodobał, mam nadzieję że i z tym będzie podobnie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Pn sie 20, 12 00:59

Sprawdziłem trochę świeżych informacji o tym nowym filmie Resident Evil z Millą Jovovich, dla mnie jako fana tego uniwersum to prawdziwy ścisk dupy co oni z tym zrobili, pierwszy film nawet fajny spinoff, drugi w miarę zjadliwy, trzeci i czwarty meh ale dało się obejrzeć bez luzowania zwieraczy na chama jednak teraz toż to normalnie Assassin's Creed z zombiakami, dalej już widzę tylko restart filmów pod innym reżyserem albo stos bo tego to nawet za darmo nie ściągnę.
SALADYN

Postprzez Faja » Pn sie 20, 12 01:23

Celowniczki zaliczone. Darkside o wiele lepszy od Umbrella. Czas gry w ten pierwszy to prawie 9 godzin, więc nie aż tak mało. Jak na gierki, które nie mają platyny to trofea są trochę przegięte. Poziom trudności także na przyzwoitym poziomie, samemu na Normalu trza się nieźle namęczyć.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Śr sie 22, 12 16:09

SALADYN napisał(a):Sprawdziłem trochę świeżych informacji o tym nowym filmie Resident Evil z Millą Jovovich, dla mnie jako fana tego uniwersum to prawdziwy ścisk dupy co oni z tym zrobili, pierwszy film nawet fajny spinoff, drugi w miarę zjadliwy, trzeci i czwarty meh ale dało się obejrzeć bez luzowania zwieraczy na chama jednak teraz toż to normalnie Assassin's Creed z zombiakami, dalej już widzę tylko restart filmów pod innym reżyserem albo stos bo tego to nawet za darmo nie ściągnę.

LOL
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez kALWa888 » Śr sie 22, 12 17:26

Ale fakt. To co zrobili z tym filmem to jest jakaś masakra. Klony, dzikie węże a z grą to tylko nazwa chyba łączy. Jedynka była bardzo spoko (świetna muzyka Marilyna Mansona), ale reszta najchętniej paliłaby się w moim piecu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Faja » Śr sie 22, 12 17:36

Co wy. W ostatnim RE Wersker jest? Jest. Kat z RE5 jest? Jest.
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Śr sie 22, 12 18:35

Faja napisał(a):Co wy. W ostatnim RE Wersker jest? Jest. Kat z RE5 jest? Jest.

No właśnie. Jest. Kat w RE5 świetnie pasował do zepsutej wirusem wioski, gdzie mieszkańców ogarnia powoli szał zabijania, stwarzając dziwny rodzaj kultury śmierci. A w filmie? Co u diabła robił kat w środku miasta?! W dodatku tam były zombie (tak? już nie pamiętam). Jakaś mordercza wersja Mrocznego Rycerza?

Teraz przypomniał mi się ten niebieski kat z Watchmenów. Może to on ;)? W końcu zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach.
Solidny
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Śr sie 22, 12 19:03

Solidny napisał(a): A w filmie? Co u diabła robił kat w środku miasta?!

No właśnie ponoć Umbrella coś tam miesza tylko nie wiem czy Alice jest podpięta do jakieś maszyny ala Animus z AC czy coś kombinują z czasem co wcale by mnie zdziwiło patrząc na to jak poprzeinaczali fakty z uniwersum i jakie zrobili z tego science fiction.
SALADYN

Postprzez Faja » Śr sie 22, 12 19:12

Zrobili taki sam zabieg jak i z Silent Hill - co u diabła robił tam Piramidogłowy?
Faja
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr sie 22, 12 19:20

Co? Silent Hill to chyba najlepsza ekranizacja gry jaką widziałem. Piramidogłowy występuje w grze normalnie, nie rozumiem czemu miałoby w filmie go nie być, tym bardziej że swego czasu to była jedna z najciekawszych postaci w grach ogólnie, owiana tajemnicą itp. Jedyne co mi w SH nie pasowało jeśli chodzi o film to ten cały kościół (bo w samej grze ludzi spotykało się niewielu i byli o wiele bardziej szaleni i przerażający niż ci fanatycy) i to że pokazali poszukiwanie żony w tym jakby drugim wymiarze. Za dużo pokazali przez co film względem oryginału stracił na tajemniczości.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr sie 22, 12 19:23

kALWa888 napisał(a):Co? Silent Hill to chyba najlepsza ekranizacja gry jaką widziałem. Piramidogłowy występuje w grze normalnie, nie rozumiem czemu miałoby w filmie go nie być, tym bardziej że swego czasu to była jedna z najciekawszych postaci w grach ogólnie, owiana tajemnicą itp.

A grałeś w SH2 i domyśliłeś się kim jest Piramidogłowy? Chyba nie, skoro nie widzisz problemu, że pojawił się w filmie, który był raczej luźną adaptacją jedynki.

Film może i był jedną z lepszych ekranizacji gier, ale był strasznie słabą ekranizacją SH. Ludzie, którzy to zrobili skleili bezmyślnie kilka motywów z trzech gier nie wgłębiając się w ogóle w symbolikę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sie 22, 12 19:25

I tak dostaliśmy najlepszą ekranizacje gry wideo ever więc bez spinki że pomieszali fakty.
SALADYN

Postprzez Solidny » Śr sie 22, 12 19:55

twilite kid napisał(a):
kALWa888 napisał(a):Co? Silent Hill to chyba najlepsza ekranizacja gry jaką widziałem. Piramidogłowy występuje w grze normalnie, nie rozumiem czemu miałoby w filmie go nie być, tym bardziej że swego czasu to była jedna z najciekawszych postaci w grach ogólnie, owiana tajemnicą itp.

A grałeś w SH2 i domyśliłeś się kim jest Piramidogłowy? Chyba nie, skoro nie widzisz problemu, że pojawił się w filmie, który był raczej luźną adaptacją jedynki.

Film może i był jedną z lepszych ekranizacji gier, ale był strasznie słabą ekranizacją SH. Ludzie, którzy to zrobili skleili bezmyślnie kilka motywów z trzech gier nie wgłębiając się w ogóle w symbolikę.

To jest adaptacja, nie ma nic złego w tym, że sobie poprzeinaczali i pomieszali różne wątki. Z Samaela zrobili Szatana, a z Piramidogłowego jego wcielenie. I co? Nie wyszło to źle. Ktoś, kto nie zna oryginału, zobaczy ciekawą postać, która przecież pasuje klimatycznie do całości. Jeśli zna gry, to powinien się cieszyć nawiązaniem - bo to przecież nawiązanie i nie musi być niczym więcej. Ale ten kat? Równie dobrze mogli dać... Piramidogłowego :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr sie 22, 12 21:47

co tylko pokazuje poziom filmów na podst. gier - poziom SH wszyscy znamy a szykuja dwójkę.

wracając do residentów to już w przeskoku z trójki na 4ę wycieli dziwne fakty z trójki jako nieistniejące (bo w RE3 wirus zamienił ziemię w post. apo. pustynie), jednym zastrzykiem wykasowali cały patent z ulepszeniami Alice itd.
Ja bym tam przy 5 obstawiał Animusa lub coś w formie programu do tworzenia kolejnych Alicji lub tudzież czegoś podobnego.

zreszta ja tam chetnie zobacze, filmowe residenty jak już strawiłem że maja tylko tytuł i nazwy z gry okazały się bardzo fajnym kinem akcji z zombie :)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr sie 22, 12 21:52

To co się czepiacie filmów RE? Przecież to tylko luźne adaptacje gier.
Faja
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr sie 22, 12 22:30

Hej, nie widziałem Silent Hill, ale wydaje mi się, że to Mortal Kombat miał najlepszą ekranizacje :)
Oczywiście zaraz po innej bijatyce, czyli Street Fighter :D
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Śr sie 22, 12 22:43

Pabian napisał(a):Hej, nie widziałem Silent Hill, ale wydaje mi się, że to Mortal Kombat miał najlepszą ekranizacje :)
Oczywiście zaraz po innej bijatyce, czyli Street Fighter :D

Oglądałem ostatnio Mortal Kombat. Byłem strasznie zażenowany ;p.
Solidny
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole